Lijst van afleveringen van iCarly (seizoen 3)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf ICook)
Derde seizoen van iCarly
De hoofdpersonages van de televisieserie, v.l.n.r. Miranda Cosgrove, Jennette McCurdy en Nathan Kress.
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Zender(s) Nickelodeon
Start 12 september 2009
Einde 26 juni 2010
Aantal afleveringen 20
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het derde televisieseizoen van iCarly werd uitgezonden op Nickelodeon, van 12 september 2009 tot 26 juni 2010. Carly Shay (Miranda Cosgrove), Sam Puckett (Jennette McCurdy) en Freddie Benson (Nathan Kress) hebben nog steeds hun eigen webshow, iCarly. Jerry Trainor speelt de grote broer van Carly, Spencer Shay.

Er zijn geen dvd's uitgebracht van dit seizoen, aangezien de productiecyclus van seizoen 2 ervoor heeft gezorgd dat er geen afleveringen zijn geschoten met de productiecode van seizoen drie. In plaats daarvan werd seizoen 2 opgesplitst in twee seizoenen, waarvan dit er eentje is. Alle afleveringen staan op de drie dvd's van seizoen 2.

Seizoenssamenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In de seizoensopener vertelt Sam in een aangeschoten bui (ze heeft een verdoving gekregen van de tandarts) aan haar beste vriendin Carly over de kus met Freddie. Sam en Freddie hadden gezworen dat ze dit geheim zouden houden. Nadat de verdoving is uitgewerkt, herinnert Sam zich niets meer van dit voorval. Als Freddie hoort dat Sam verteld heeft over hun kus, probeert hij snel van onderwerp te veranderen, maar Carly laat hem na een woede-aanval bekennen. Carly laat de twee naar haar appartement komen, zonder dat ze dat van elkaar weten. Als ze arriveren, confronteert Carly de twee met dit voorval. Ze besluiten dat het tijd is om te stoppen met het houden van geheimen, omdat Carly hun ook alles vertelt.

Twee weken later bevinden de drie hoofdpersonages zich in een Girl's-Choice-Dance, een bal waarbij meisjes een date moeten zoeken. Nadat al hun dates uitlopen op een ramp, komt Sam erachter dat Gibby (Noah Munck) een vriendin heeft en gaat ze kwaad weg. Dit geeft Carly en Freddie een moment om te slow dancen. Als Sam weer terugkomt, ziet ze de twee dansen en loopt ze stil weer weg.

Drie maanden later redt Freddie het leven van Carly door haar van de weg te duwen, doordat een tacotruck haar bijna aanreed. Freddie verwondt zichzelf in dit proces. Carly is enorm dankbaar en bezoekt zijn ziekenkamer vaak. Op een gegeven moment kust ze Freddie. Een paar uur na dit voorval vertelt Sam aan Freddie dat Carly hem alleen maar kuste, omdat ze zo dankbaar is. Freddie gelooft dit niet, maar later, in Carly's appartement, realiseert hij dat dit waarschijnlijk wel zo is en beëindigt hij de relatie. Ze blijven uiteraard wel vrienden.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dit seizoen is een splitsing van het tweede seizoen, dat oorspronkelijk uit 45 afleveringen bestond, maar door het marketingteam van Nickelodeon opgesplitst werd naar het derde seizoen.[1]
  • Alle afleveringen worden vanaf dit seizoen opgenomen in een widescreen 16:9-formaat (HD).
  • Dit seizoen werd gefilmd van januari 2009 tot augustus 2009.
  • Miranda Cosgrove en Jerry Trainor spelen in alle 20 afleveringen.
  • Jennette McCurdy was twee afleveringen afwezig en Nathan Kress een.
  • Alle afleveringen van dit seizoen zijn in Nederland uitgezonden.
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
# Titel Regie Script Datum Prod.
code
51
De verzoening (iThink They Kissed)
[2][3]
Adam WeissmanSteve Holland12 september 2009227
Carly confronteert Sam en Freddie met het feit dat ze hebben gekust, nadat Sam onder invloed van verdovingsgas bij de tandarts per ongeluk zegt dat zij en Freddie stiekem gekust hebben. Spencer geeft een kunstles in de gevangenis. 
52
Aan de Kook (iCook)
[4]
Roger ChristiansenDan Schneider19 september 2009228
Carly, Sam en Freddie verslaan een beroemde kok in een kookwedstrijd, die niet goed tegen zijn verlies kan. Spencer krijgt een visioen vanuit de toekomst. 
53
Speeddaten (iSpeed Date)
[5]
Russ ReinselAndrew Hill Newman26 september 2009230
Nadat Carly geen date vindt voor het schoolfeest, probeert Sam via iCarly een date te regelen. Wanneer blijkt dat er heel veel jongens zijn die met Carly naar het feest willen, volgt er een 'speeddatesessie'. Ondertussen probeert Sam Gibby naar het schoolfeest te vragen en heeft Spencer een aparte trainingsapp in zijn telefoon. 
54
iCarly Awards (iCarly Awards)
[6]
Steve HoeferAndrew Hill Newman3 oktober 2009223
iCarly geeft een speciale webshow, de iCarly Awards. In deze show reiken ze prijzen uit voor speciale talenten. Spencer werkt samen met zwempakmodellen. Gibby speelt hier ook een grote rol. 
55
Schoolhoofdpijn (iHave My Principles)
[7]
David KendallMatt Fleckenstein17 oktober 2009229
Rector Franklin wordt ontslagen nadat hij als gast op iCarly kwam. Tot overmaat van ramp worden de twee gemeenste leraren van de school de nieuwe rectoren. Spencer huurt een rodeoster om een mechanische stier te leren berijden. 
56
Lewbert´s verloren Liefde (iFind Lewbert's Lost Love)
[8]
David KendallMatt Fleckenstein14 november 2009236
Carly, Sam en Freddie komen erachter dat Lewbert ooit verloofd was met een beeldschone vrouw en proberen de twee te koppelen 
57
Ik Vertrek (iMove Out)
[9][10]
Steve HoeferArthur Gradstein28 november 2009241
Freddie is de vernederingen van zijn moeder beu en gaat op zichzelf wonen in een appartement. Alhoewel, appartement is een groot woord. Ondertussen zitten Carly, Sam en Freddie in de dierenfotografiebusiness. 
58-59
Ik stop met ICarly (iQuit iCarly)
Steve HoeferDan Schneider5 december 2009233-234
Na overleg hebben Carly en Sam besloten een paar komieken te helpen met een video. Maar dan krijgen de komieken ruzie. Carly en Sam moeten kanten kiezen, en uiteindelijk krijgen zij ook een enorme ruzie. Zo erg zelfs dat het leidt tot het eind van iCarly. Ondertussen wordt Spencer geobsedeerd door het winnen van een boot. 
60
Redder in Nood (iSaved Your Life)
[11][12][13]
Larry LaFondEric Goldberg & Peter Tibbals18 januari 2010232
Carly wordt bijna overreden door een tacotruck, maar haar leven wordt gered door Freddie, die uiteindelijk gewond raakt. Ze is Freddie zo dankbaar, dat ze verliefd wordt op hem. Spencer en Sam zijn verwikkeld in een intens spelletje paintball.
Opmerking: Deze aflevering is de meest bekeken aflevering van iCarly, namelijk 11.2 miljoen kijkers. Omdat de aflevering "iSaved Your Life" na het filmen 7 minuten te lang bleek te zijn (dat is bijna 1/3e van de aflevering), moesten er 7 minuten worden uitgeknipt. Omdat "iSaved Your Life" zo'n succes was, besloot men de aflevering nog een keer uit te zenden, maar nu met deze extra 7 minuten erbij. 
61
Missverkiezing (iWas a Pageant Girl)
[14]
Adam WeissmanAndrew Hill Newman29 januari 2010237
Sam geeft toe aan haar vrienden dat ze ooit heeft deelgenomen aan een schoonheidswedstrijd voor kinderen, en ze duwt Carly in te concurreren tegen haar oude rivaal. Ondertussen praat Spencer Freddie om, om met hem op een dubbel-date te gaan. 
62
Gibby Gekwetst (iEnrage Gibby)
[15]
Jonathan GoldsteinJake Farrow5 februari 2010235
Gibby denkt dat Freddie zijn vriendin Tasha heeft gekust en daagt hem uit in een gevecht op iCarly. Ondertussen wordt Spencer dood verklaard en heeft hij eindelijk de carrière waar hij van droomde, maar het loopt een beetje uit de hand. 
63
Ruimte Gekte (iSpace Out)
[16]
Russ ReinselJake Farrow5 maart 2010[17]239
De iCarly groep krijgt de kans om naar de ruimte te gaan. Ze moeten enkele proeven ondergaan. Ondertussen duikt er een mysterieus meisje op in het appartement en Spencer probeert erachter te komen wie ze is. 
64
Popster Problemen (iFix a Popstar)
[18][19]
Steve HoeferMatt Fleckenstein19 maart 2010231
Carly, Sam en Freddie proberen een voormalige popster te helpen met een comeback door een muziekvideo te maken. Maar door de taak beseffen ze dat de popster niet meer te helpen is. Ondertussen is Spencer aan het daten met nieuwe vrouw, die hij leerde kennen. En hij is verbaasd als hij erachter komt dat de vrouw de moeder van Gibby is. 
65
Bloopers (iBloop)
[20]
Steve HoeferDan Schneider17 april 2010[21]245

Miranda Cosgrove confronteert Jerry Trainor ermee dat hij veel bloopers veroorzaakt. Jerry probeert te bewijzen dat hij niet de enige is. Miranda Cosgrove en Jerry Trainor spelen zichzelf in plaats van hun gebruikelijke rol (Carly en Spencer respectievelijk). iBloop is een speciale iCarly aflevering met de beste bloopers sinds het begin van de serie.

Absent: Jennette McCurdy als Sam Puckett en Nathan Kress als Freddie Benson 
66
Alles voor de Show (iWon't Cancel The Show)
Steve HoeferEric Goldberg & Peter Tibbals1 mei 2010238

Wanneer Sam in de gevangenis belandt, beloven Carly en Freddie de volgende webshow niet af te blazen. Ze willen dat Spencer hen helpt, maar hij heeft een date die hij niet meer kan afzeggen. Wat zullen zij doen?

Absent: Jennette McCurdy als Sam Puckett 
67
Ik geloof in Bigfoot (iBelieve in Bigfoot)
[22]
Steve HoeferDan Schneider8 mei 2010240
Carly en Spencer willen bewijzen dat de Bigfoot en de 'Beefbeer' echt zijn. 
68-69
Kidnap Kat (iPsycho)
[23]
Steve HoeferDan Schneider & Ben Huebscher4 juni 2010243-244
Carly, Sam en Freddie proberen een eenzame fan op haar verjaardag te verblijden met een bezoekje, maar beëindigen als gijzelaars in haar huis. Ondertussen gaat Gibby kamperen in het appartement van de Shay's, maar Spencer heeft alleen tijd voor de kapotte keukentafel. 
70
Over de kook (iBeat the Heat)
[24]
Steve HoeferSteve Holland26 juni 2010242

Wanneer tijdens een hittegolf de stroom plotseling uitvalt, verzamelt iedereen zich in het appartement van de Shay's om te genieten van Spencers Noorse airconditioner. Freddie spreekt af met een meisje, genaamd Sabrina, dat hij via internet leerde kennen, maar ze is wel wat langer dan hij verwacht had. Carly probeert haar schoolproject te beschermen tegen de vele mensen in haar huis, maar tevergeefs. Gasten: Ryan Ochoa als Chuck, Drew Roy als Griffin

Opmerking: Deze aflevering behoorde tot Nickelodeons "Hottest Night on Nick" programmatie, met zomer afleveringen van de Nickelodeon sitcoms, waaronder nieuwe afleveringen van Big Time Rush, Victorious en True Jackson, VP. De aflevering werd voor het eerst uitgezonden op de achttiende verjaardag van Jennette McCurdy (Sam Puckett). Vele van de gasten in deze aflevering kwamen reeds in vorige afleveringen voor. 

Bronnen en referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Verdeling seizoen 2 & 3 - DanWarp.com
  2. iCarly - 'iThink They Kissed' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (12 september 2009). Gearchiveerd op 28 augustus 2009. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  3. iCarly Episode Guide 2009 Season 2 - iThink They Kissed, Episode 22. TVGuide.com. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  4. iCarly - 'iCook' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (19 september 2009). Gearchiveerd op 14 februari 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  5. iCarly - 'iSpeed Date' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (26 september 2009). Gearchiveerd op 30 maart 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  6. iCarly - 'iCarly Awards' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (3 oktober 2009). Gearchiveerd op 14 februari 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  7. iCarly - 'iHave My Principals' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (17 oktober 2009). Gearchiveerd op 16 februari 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  8. iCarly - 'iFind Lewbert's Lost Love' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (14 november 2009). Gearchiveerd op 26 augustus 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  9. Schneider, Dan, Writing a new episode of V …. Dan Schneider (DanWarp) on Twitter. Gearchiveerd op 6 maart 2016. Geraadpleegd op October 29, 2009. "editing a new episode of iCarly called 'iMove Out' (airs in November)."
  10. iCarly - 'iMove Out' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (21 november 2009). Gearchiveerd op 10 november 2009. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  11. iCarly Episode Guide 2010 Season 2 - iSaved Your Life, Episode 31. TVGuide.com. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  12. New, Longer, Un-Cut Version (Sun. Feb. 7)
  13. Fun Facts on the Longer, Un-Cut Version (Thu. Feb. 11)
  14. Posted by DanWarp, DanWarp: "iSaved Your Life" - RATINGS! :). Danwarp.blogspot.com (14 januari 2010). Geraadpleegd op 14 september 2010.
  15. Wzra TV, Nathan Kress Interview with Wzra Tv (Flash video). Official release by Wzra. YouTube (July 8, 2009). Gearchiveerd op 7 april 2016. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  16. Danwarp (Dan Schneider), iCarly run-thru begins!!! (Flash video). Official video by producer. YouTube (June 30, 2009). Gearchiveerd op 28 april 2016. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  17. Posted by DanWarp, DanWarp: Comment & Discuss "iSaved Your Life" Here!. Danwarp.blogspot.com (12 februari 2010). Geraadpleegd op 14 september 2010.
  18. iCarly Episode Guide 2010 Season 2 - iFix a Pop Star, Episode 34. TVGuide.com. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  19. iCarly - 'iFix a Pop Star' Episode Info - MSN TV. Tv.msn.com (19 maart 2010). Gearchiveerd op 21 april 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  20. Schneider, Dan (March 7, 2010). Victorious coming soon iCarly going danwarp.blogspot.com (Comments)
  21. iBloop Episode Info - MSN. Tv.msn.com (17 april 2010). Gearchiveerd op 18 april 2010. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  22. iCarly Episode Guide 2010 Season 2 - iBelieve in Bigfoot, Episode 37. TVGuide.com. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  23. Multiple Matches Found - MSN TV. Tv.msn.com. Gearchiveerd op 5 september 2012. Geraadpleegd op 14 september 2010.
  24. iCarly Episode Guide 2010 Season 2 - iCarly, Episode 39. TVGuide.com. Geraadpleegd op 14 september 2010.