IEX.nl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

IEX.nl is een Nederlandse beleggerswebsite.

De website werd opgericht in 1999 door Floris Rost van Tonningen en Raymond Spanjar. Na hun vertrek bij IEX hebben de oprichters de sociaalnetwerksite Hyves opgericht. De site handelt over meningen van andere particuliere beleggers, analyses, columns van professionals, beursnieuws, koersen en beurscompetities. IEX.nl is onderdeel van de Free Media Group.

Bij de oprichting in 1999 was het een van de eerste online community's in Nederland. De naam Information Exchanges, wat afgekort werd tot IEX, verwijst naar de Nederlandse beursindex AEX. Tussen 2001 en 2009 nam IEX verschillende beleggerswebsites over, waaronder DeBeurs, Eurobench en BeursOnline.

De hoofdredacteur is Pieter Kort.[1]

Het Nederlandse beurshandelshuis IMC Financial Markets was tot 2009 mede-eigenaar van IEX. Daarna werd het aandeel van IMC verkocht voor €1,5 miljoen aan mede-eigenaren Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten en Peter van Sommeren.[2] Peter van Sommeren is anno 2017 nog steeds directeur, maar de grootaandeelhouder met 56% is Value8 van Peter Paul de Vries.

De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Externe link[bewerken]