IEX.nl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

IEX.nl is een Nederlandse beleggerswebsite.

De website werd opgericht in 1999 door Floris Rost van Tonningen en Raymond Spanjar. Na hun vertrek bij IEX hebben de oprichters de sociaalnetwerksite Hyves opgericht.

Op IEX.nl verschijnen analyses, columns van professionals, meningen van andere particuliere beleggers, beursnieuws, koersen en beurscompetities. De site maakt deel uit van IEX Media B.V., dat onderdeel is van IEX Group N.V., een aan de Euronext Amsterdam genoteerde vennootschap.

Bij de oprichting in 1999 was het een van de eerste online community's in Nederland. De naam Information Exchanges, wat afgekort werd tot IEX, verwijst naar de Nederlandse beursindex AEX. In de jaren erna heeft IEX Media diverse andere beleggingswebsites aan haar portfolio toegevoegd, waaronder Belegger, Beursduivel, Beursgorilla, Participaties, BeursOnline, Eurobench, Guruwatch, DeBeurs, Beurs, Beleggen en IEX Profs. In totaal bereikt IEX 2 miljoen beleggers per maand. Alle websites samen zijn goed voor circa 37.000.000 pageviews per maand.

Verder biedt IEX.nl beleggingsanalyses in abonnementvorm aan (fundamentele analyse en technische analyse) via IEX Premium en Tostrams.nl.

Hoofd content is Pieter Kort.[1]

Op 1 september 2020 is Peter van Sommeren opgevolgd als directeur door Mark Termeer, die eerder diverse directiefuncties bekleedde bij Sijthoff Media en DPG Media. De belangrijkste grootaandeelhouder van IEX Group N.V. met 32,10% is Value8, een investeringsmaatschappij die is opgericht door Peter Paul de Vries.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]