IGN (website)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
IGN
IGN (website)
Type Entertainment
Taal Engels
Registratie Optioneel (gratis, betaald)
Eigenaar News Corporation
Auteur(s) Imagine Media
Opgericht 1996
Status Actief
Link ign.com
Portaal  Portaalicoon   Media

IGN (voorheen Imagine Games Network) is een Amerikaanse amusementswebsite die zich richt op computerspellen, films, muziek en andere media. De website van IGN bestaat uit enkele kanalen die elk op zich nog een subdomein behandelen. Zo is bijvoorbeeld de site over computerspellen opgesplitst in kanalen voor Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii U, Xbox 360, et cetera.

IGN richt zich vooral op mannen. Verder behoren GameStats, VE3D, TeamXbox, Vault Network en AskMen tot IGN. Ook het opgeheven FilePlanet was onderdeel van IGN.

Geschiedenis[bewerken]

IGN Entertainment's voormalig hoofdkantoor in Brisbane, California

In september 1996 werd Imagine Games Network opgericht door Jonathan Simpson-Bint. Het netwerk bestond oorspronkelijk uit vijf aparte websites die eigendom waren van Imagine Media: N64.com (later omgedoopt in ign64.com), PSXPower, Saturnworld, Next-Generation.com en Ultra Game Players Online. In 1998 werden alle websites van Imagine Media, op enkele uitzonderingen na zoals Next-Generation en Ultra Game Players Online, samengevoegd tot de nieuwe IGN-website.

Puntensysteem van de beoordelingen[bewerken]

IGN schrijft voornamelijk recensies en geeft daarbij punten aan het product. Dit puntensysteem werd in de loop der jaren enkele keren aangepast.

September 1996 - augustus 2010[bewerken]

Punten werden gegeven op een schaal van 10 met intervallen van tienden. Een score kon lopen van 0,1 tot 10,0. Het totaal werd gegeven op basis van individuele aspecten van het spel, zoals graphics, gameplay, muziek en algemene indruk. Het eindcijfer was gebaseerd op het totale beeld van het spel en werd niet berekend op basis van de individuele aspecten.[1]

3 augustus 2010[bewerken]

Op 3 augustus 2010 maakte IGN bekend dat het puntensysteem werd aangepast. Vanaf dan werden scores gegeven met een maximum van 20, met intervallen van 0,5. Reeds gemaakte beoordelingen werden niet herberekend.

13 september 2012[bewerken]

IGN bracht het bericht dat de punten nu op een totaal van 100 werden toegekend, met een interval van 1. Alle beoordelingen tot dan toe zouden worden herberekend. Niet veel later kwam echter het bericht dat men weer een puntensysteem op 10 ging gebruiken, met een interval van 0,1.[2]

Externe link[bewerken]

Noten[bewerken]