Instituut van Internal Auditors

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf IIA)
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
05-09-2017

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: Al sinds de aanmaak geen onafhankelijke bronnen, dus grote vraagtekens bij relevantie. Vanuit het instituut wordt beweerd dat de inhoud niet klopt, maar ook hiervoor worden geen onafhankelijke bronnen aangedragen. Als er vraagtekens bij de juistheid van de inhoud zijn, en gebrek aan onafhankelijke bronnen, dan kan dit artikel maar beter verwijderd worden.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Het Instituut van Internal Auditors (IIA) is een internationale beroepsvereniging van interne auditors.

IIA Global is opgericht in 1941. De organisatie heeft als doel de uitoefening van internal auditing/interne accountancy op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van de leden van de vereniging. Dat gebeurt onder meer door het faciliteren van onderzoek op de vakgebieden en het inrichten van een register van professionals die voldoen aan de eisen om ingeschreven te kunnen worden. Het IIA heeft lokale afdelingen met ongeveer 185.00 leden in 190 landen.

IIA Nederland is opgericht in 1997 en werkt samen met ISACA Nederland, de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (Norea) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Het doel van IIA Nederland is om het beroep en vak internal audit in Nederland te ontwikkelen en te promoten en daarvoor internal auditors, management en andere belanghebbenden te ondersteunen bij een succesvolle invulling van de internal auditfunctie (IAF). De hoofdtaken van het IIA bestaan uit het profileren van het vak, kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging en het delen van kennis.

IIA Nederland overziet de post-initiële masteropleidingen Operational/Internal Auditing, die leiden tot de titel Register Operational Auditor (RO). Het RO-register is ingebracht als stichting van IIA Nederland nadat de Vereniging Register Operational Auditors en IIA Nederland zijn gefuseerd.

Certificering[bewerken]

Het IIA kent de volgende certificeringen:

  • CIA - Certified Internal Auditor
  • QIAL - Qualification in Internal Audit Leadership
  • CGAP - Certified Government Auditing Professional
  • CCSA - Certification in Control Self-Assessment
  • CFSA - Certified Financial Services Auditor
  • CRMA - Certification in Risk Management Assurance
  • BEAC - Board of Environmental, Health & Safety Auditor Certifications

Leden van IIA Nederland kunnen deze certificeringen via IIA Global behalen.

Externe links[bewerken]