INSEAD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
INSEAD

INSEAD is een internationaal instituut voor managementopleiding, of businessschool. INSEAD werd opgericht in 1957 te Fontainebleau, Frankrijk, drie maanden na het tekenen van het Verdrag van Rome. De naam INSEAD staat oorspronkelijk voor Institut Européen d'Administration des Affaires, Frans voor Europees Instituut voor Bedrijfsbeheer.

INSEAD heeft thans twee hoofdvestigingen, in Fontainebleau en in Singapore. Op deze hoofdlocaties zijn campussen gevestigd, waar de studenten verblijven tijdens hun opleiding. INSEAD heeft eveneens een belangrijk centrum in Abu Dhabi en een onderzoekscentrum in Israël.

INSEAD is onder andere bekend vanwege de door een van de faculteiten ontwikkelde Blue Ocean Strategy. Dit is een bedrijfsstrategie welke inhoudt dat bedrijven zich op het ontginnen en vormen van nieuwe markten moeten richten met nieuwe waardevoorstellen, in plaats van in bestaande markten de soms moordende concurrentie met elkaar aan te gaan.

In 2016 en 2017 werd INSEAD door de Financial Times tot beste businessschool van de wereld uitgeroepen.[1]

Selectie en kosten[bewerken | brontekst bewerken]

De selectie voor toelating tot de programma's is zeer streng. Zo moeten aspirant-studenten om toegelaten te kunnen worden tot het MBA-programma over meer dan vijf jaar relevante ervaring beschikken, ervaring in een multiculturele context kunnen aantonen en verschillende talen spreken. INSEAD zoekt studenten met buitengewone academische prestaties, interpersoonlijke gaven en leiderschapspotentieel. Aan deelname tot het programma zijn aanzienlijke kosten verbonden, zowel voor de opleiding zelf als voor het verblijf op de campus.

Opleidingsaanbod[bewerken | brontekst bewerken]

  • MBA - internationaal eenjarig MBA-programma
  • EMBA - "Executive MBA" voor ervaren managers
  • Promotieonderzoek/doctoraat - "PhD" in management
  • Verscheidene kortere programma's voor managers ("Executive Education")

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie INSEAD van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.