iPad Pro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
iPad Pro
IPad Pro and Apple Pencil (boxed).jpg
Type Tablet-pc
Besturingssysteem iOS 9 - iOS 12
Ontwikkelaar Apple Inc.
Fabrikant Foxconn
Serie iPad
Verschijning september 2015
Processor(s) dualcore-Apple A9, 3,4 GHz (hoofdprocessor)
Apple M9 (coprocessor)
Geheugen 4 GB RAM
Opslag 32 of 128 GB flashgeheugen
Scherm 9,7" of 12,9", 2.048 × 1.536 px
Gewicht Wi-Fi: 713 g

Wi-Fi + Cellular: 723 g

Basisprijs Vlag van Nederland Vlag van België 919 (32 GB + wifi)
Website http://www.apple.com/benl/ipad-pro/
Portaal  Portaalicoon   Computer
Informatica

De iPad Pro is de eerste pro-versie van de iPad van het Amerikaanse bedrijf Apple Inc. Hij werd aangekondigd op 9 september 2015 en is sinds september verkrijgbaar. De iPad Pro is 6,9mm dik en heeft hetzelfde gewicht als de originele iPad uit 2010, dit terwijl de iPad Pro 78% groter schermoppervlak heeft. Hij heeft een 64 bit-Apple A9-processor met de M9-coprocessor.

Geschiedenis[bewerken]

De iPad Pro werd aangekondigd tijdens de keynote op 10 september 2015. De invitatie daarvoor was "Hey Siri give us a hint".

Functies[bewerken]

Software[bewerken]

De iPad Pro wordt geleverd met het besturingssysteem iOS 9.

De iPad Pro wordt geleverd met enkele vooraf geïnstalleerde applicaties: Siri, Safari, Mail, iBooks, Foto's, Kaarten, FaceTime, Kiosk, Berichten, iTunes Store, App Store (iOS), Agenda, Muziek, Video's, Klok, Herinneringen, Contacten, Camera, Notities, Photo Booth en Game Center. Apple biedt ook hun eigen GarageBand- en iWork-pakket gratis aan bij activatie.[1]

Ontwerp[bewerken]

De iPad Pro is met zijn scherm van 12,9 inch de eerste grote iPad. Hij heeft een resolutie van 2732 x 2048 pixels bij 264 ppi. Met de splitscreenfunctie kan de gebruiker multitasken. Er zitten veel nieuwigheden in deze versie van de iPad. Zo zijn er vier luidsprekers aanwezig die zich aanpassen door afhankelijk van hoe de iPad Pro vastgehouden wordt, automatisch de richting van de hoge frequenties te veranderen.[2]Er zit ook een "smartconnector" aan de zijkant die een toetsenbord kan verbinden en van stroom voorzien. Apple heeft zelf een toetsenbord ontwikkelt, maar die wordt niet standaard meegeleverd. Het is wel mogelijk er een ander toetsenbord aan te koppelen. Het is ook de eerste iPad die ondersteuning biedt voor een "Apple Pencil". Hier kan de gebruiker mee tekenen op de iPad. De Apple Pencil is tot op heden (2015) de enige stylus die met de iPad Pro samenwerkt en hij was, tot 2018, enkel met deze iPad te gebruiken.

Hardware[bewerken]

De iPad Pro bezit vele interne componenten vergelijkbaar met de iPhone 6s en de Macbook zoals de A9-chip met 64 bits-architectuur en M9-bewegingsprocessor. Hij bezit ook een 8 megapixel-Autofocus iSight-camera met 1080p-HD-video-opnamefunctie aan de achterzijde en een 1,2 megapixel-HD-camera met 720p-HD-video aan de voorzijde om videogesprekken mee te voeren.

De iPad Pro komt in drie kleuren, spacegrijs, goud en zilver. Men kan kiezen tussen 32 of 128 GB opslagcapaciteit met optioneel mobiel internet (deze variant is enkel beschikbaar in 128 GB opslag). De iPad is 4 keer zo snel als de iPad Air 2.