iPhone X

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
iPhone X
IPhone X wordmark.jpg
IPhone X vector.svg
Ontwikkelaar Apple Inc.
Introductie 3 november 2017
Besturingssysteem iOS
Scherm 5,8 inch
Camera 12 megapixels
Camera 2 7 megapixels
Geheugen 3 GB RAM
Gewicht 174 gram
Processor A11 chip
Opslag 64GB en 256GB
Serie iPhone
Voorganger iPhone 7 (2016)
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De iPhone X is een smartphone die ontworpen en op de markt gebracht is door Apple Inc. Het is de opvolger van de iPhone 7 samen met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Aankondiging[bewerken]

De iPhone X werd op 12 september 2017 aangekondigd en is vanaf 27 oktober te bestellen. De iPhone X is sinds vrijdag 3 november beschikbaar in 55 landen.

Functies[bewerken]

De iPhone X wordt geleverd in twee kleuren: zilver en spacegrijs. De opslagcapaciteit is 64GB of 256GB. De iPhone X krijgt True Tone technologie, draadloos opladen, meer snelheid door de A11-chip, een verbeterde camera en nieuwe AR functionaliteiten. Voor het eerst heeft de iPhone geen homeknop meer.

Door de iPhone op een speciaal matje te leggen wordt deze zonder het aansluiten van een oplader draadloos opgeladen. De iPhone X heeft in plaats van een metalen achterkant een glazen achterkant, omdat draadloos opladen anders niet mogelijk is. Ondanks het verdwijnen van de audio-aansluiting (sinds iPhone 7) is het nu dus weer mogelijk om muziek te luisteren en tegelijk op te laden.

Om de iPhone te kunnen ontgrendelen wordt er niet meer gebruikt gemaakt van de vingerafdrukscanner Touch ID, maar van de gezichtsscanner Face ID. De camera kan daarvoor gebruikmaken van de volgende onderdelen: de frontcamera, de infraroodcamera, een (onzichtbare) infraroodlamp, de afstandmeter, de lichtsensor en een rasterprojector. Deze sensoren werken samen als het door Apple gedoopte systeem 'TrueDepth'. Het is tevens mogelijk de iPhone te ontgrendelen als je bijvoorbeeld een bril op hebt, een sjaal of een zonnebril draagt. Volgens Apple is deze ontgrendeling nog veiliger dan de Touch ID.