iPhone X

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
iPhone X
IPhone X wordmark.jpg
IPhone X vector.svg
Ontwikkelaar Apple Inc.
Introductie 3 november 2017
Besturingssysteem iOS
Scherm 5,8 inch (diagonaal) met all-screen OLED-display met multi touch
Afmetingen 143,6 x 70,9 x 7,7 mm
Gewicht 174 gram
Vorm rechthoekig met afgeronde hoeken
Batterij 2716 mAh
Processor A11 Bionic-chip met 64-bits architectuur
Opslag 64GB of 256GB
Serie iPhone
Voorganger iPhone 7 & iPhone 7 Plus (2016)
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De iPhone X is een smartphone die ontworpen en op de markt gebracht is door Apple Inc. Het is de opvolger van de iPhone 7 samen met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Functies[bewerken]

De iPhone X wordt geleverd in twee kleuren: zilver en spacegrijs. Dit keer zijn de kleuren beperkter dan gewoonlijk, dit komt door de glazen achterkant. De opslagcapaciteit is 64GB of 256GB. De iPhone X krijgt True Tone technologie, draadloos opladen, meer snelheid door de A11-chip, een verbeterde camera en nieuwe AR functionaliteiten. Voor het eerst heeft de iPhone geen thuisknop meer. (knop onderaan het scherm bij andere toestellen om onder andere naar het beginscherm te gaan). Sinds de iPhone 7 Plus kennen we een dubbele camera. Dit is opnieuw zo maar dan zitten de camera's wel verticaal. (vorige modellen horizontaal)

Door de iPhone op een speciaal matje te leggen wordt deze zonder het aansluiten van een oplader in de iPhone zelf, draadloos opgeladen. De iPhone X heeft in plaats van een metalen achterkant een glazen achterkant, omdat draadloos opladen anders niet mogelijk is. Ondanks het verdwijnen van de audio-aansluiting (sinds iPhone 7) is het nu dus weer mogelijk om muziek te luisteren en tegelijk op te laden.

Om de iPhone te kunnen ontgrendelen wordt er niet meer gebruik gemaakt van de vingerafdrukscanner Touch ID, maar van de gezichtsscanner Face ID. De camera kan daarvoor gebruikmaken van de volgende onderdelen: de frontcamera, de infraroodcamera, een (onzichtbare) infraroodlamp, de afstandmeter, de lichtsensor en een rasterprojector. Deze sensoren werken samen als het door Apple gedoopte systeem 'TrueDepth'. Het is tevens mogelijk de iPhone te ontgrendelen als je bijvoorbeeld een bril op hebt, een sjaal of een zonnebril draagt. Volgens Apple is deze ontgrendeling nog veiliger dan de Touch ID.

Introductie[bewerken]

De iPhone X werd op donderdag 12 september 2017 aangekondigd samen met de iPhone 8 en 8 Plus en was vanaf vrijdag 27 oktober 2017 te bestellen. De iPhone X is sinds vrijdag 3 november 2017 beschikbaar in 55 landen.

De iPhone X was een verjaardagscadeau van Apple omdat Apple reeds 10 jaar iPhones produceert.

Verschillen met andere versies[bewerken]

De iPhone X is dan wel veel geavanceerder dan de iPhone 8 en 8 Plus, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover. Voor de goedkoopste versie betaal je ruim 1159,- euro en voor de duurdere ruim 1329,- euro. Buiten de snellere prestaties van de iPhone X, heeft de iPhone X een dubbele camera en de iPhone 8 niet. (de iPhone 8 Plus wel maar dan horizontaal) Nog een groot verschil is het randloos scherm, Face ID en een OLED scherm. (vorige modellen hadden een lcd-scherm met Touch ID). Het is de eerste iPhone met een randloos scherm.