IQ-club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
15-01-2017

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Is "IQ-club" een term? Later wordt gesproken over "IQ-vereniging". Verder is dit meer een lijst (van verenigingen die wel of niet E zijn?) dan een volwaardig artikel.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Een IQ-club is een vereniging voor personen met een intelligentiequotiënt (IQ) van meer dan 130. Dit wil zeggen dat zij hoogbegaafd zijn. De zogenaamde "IQ-verenigingen" zijn opgericht om de communicatie tussen hoogbegaafden te bevorderen. Omdat slechts ongeveer 2% van de wereldbevolking de classificatie "hoogbegaafd" verdient, zijn er in de directe omgeving vaak weinig mensen met wie hoogbegaafden kunnen communiceren.

Verenigingen[bewerken]

Er zijn meerdere IQ-verenigingen, verspreid over de hele wereld. Onderstaande lijst bevat een opsomming van de verschillende verenigingen, gesorteerd op het minimale IQ dat gewenst is om deel te kunnen nemen.