Iberostar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
27-04-2016

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: bronloos, promotioneel, onnodig hoofdlettergebruik, twijfel aan E

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Logo Grupo IBEROSTAR.jpg

GRUPPO IBEROSTAR is een Spaans familiebedrijf, eigendom van de familie Fluxà, gezeteld in Palma de Mallorca (Balearen, Spanje). Het bedrijf is voornamelijk actief in de toeristische sector en steunt op vier fundamentele pijlers: IBEROSTAR Hotels & Resorts, de hotel divisie met meer dan 100 vestigingen in 17 landen; IBEROSTATE, de vastgoed divisie, gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van eersteklas woningen binnen de hotel resorts van de keten; IBEROSERVICE, de divisie voor inkomend toerisme is gespecialiseerd in het verrichten van de diensten die verband houden met de toeristische pakketten, stimulansen, cruises, evenals het aanbieden van pakketten aan de plaatselijke reisagentschappen door die via de web te verkopen; en de FUNDACIÓN IBEROSTAR, een instelling zonder winstoogmerk waarvan de voornaamste doelen maatschappelijke actie, ontwikkelingssamenwerking en culturele promotie zijn.

GRUPO IBEROSTAR is nu al meer dan 87 jaar actief op het gebied van toerisme en pakketreizen. In de loop van de jaren is dit door een familie gerund reisbureau uitgegroeid tot een multinationaal bedrijf met 23.000 werknemers dat aanwezig is in 28 landen en meer dan 50 vakantiebestemmingen over de hele wereld.   

Geschiedenis[bewerken]

De familie Fluxà zette haar eerste stappen als ondernemer aan het einde van de 19e eeuw, door in 1877 de eerste schoenenfabriek van het Spaanse eiland Mallorca op te richten. 

In 1956 trad GRUPO IBEROSTAR toe tot de toeristische sector middels de aankoop van Viajes Iberia, een bedrijf dat in 1930 werd opgericht, en door partnerschappen te sluiten met de belangrijkste touroperators van Europa, USA en Canada, en door de hotel divisie zowel in het binnen- als in het buitenland aanzienlijk uit te breiden, evenals als de inkomend toerisme divisie, IBEROSERVICE International.

In 1986 worden de eerste IBEROSTAR hotels op Mallorca en de Canarische Eilanden geopend, dit om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar familie toerisme in Midden-Europa.

In 1993 begon IBEROSTAR aan een grootschalig proces van internationale expansie door zijn eerste hotel in de Caraïben te openen: het IBEROSTAR Bávaro Resort, een 5 sterren hotel gelegen aan het strand van Punta Cana (Dominicaanse Republiek). 

In 2004 werd de FUNDACIÓN IBEROSTAR opgericht, een instelling voor maatschappelijke hulp, culturele ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. Twee jaar later werden de bedrijven voor uitgaand toerisme verkocht zodat het bedrijf zich kon richten op de hotel-divisie, het belangrijkste bedrijfsonderdeel van de GROEP.

In 2006 verkoopt GRUPO IBEROSTAR  zijn bedrijven die zich wijden aan uitgaand toerisme en richt het zich bovenal op de hotel-divisie, het belangrijkste bedrijfsonderdeel van de Groep. IBEROSERVICE, de inkomend toerisme divisie van de groep blijft behouden.

In 2008 wordt de nieuwe vastgoed divisie, IBEROSTATE Golf, Villas & Condos opgericht, gewijd aan het ontwikkelen van luxe vakantiewoningen binnen de 5 sterren resorts van IBEROSTAR.

In 2011 consolideert GRUPO IBEROSTAR de hotel-divisie en wordt het aantal hotels in The Grand Collection verder uitgebreid. En daarna volgt een expansie naar stadshotels op toeristische bestemmingen als Boedapest, Havana en Tenerife (Canarische Eilanden).

In 2015 neemt GRUPO IBEROSTAR Almundo.com over, dit is het grootste meerkanaals agentschap van Argentinië, het plan hierachter was om aanzienlijk te  groeien in Latijns-Amerika en de expansie verder door te zetten; tevens werd NT Incoming, een van de meest relevante agentschappen voor inkomend toerisme van Spanje overgenomen, en ook hiervoor is een belangrijk expansieplan ontworpen voor de komende jaren.

Op dit moment is de 4e generatie van de familie Fluxà al volledig bezig met het runnen van het bedrijf, GRUPO IBEROSTAR heeft zich tot doel gesteld zijn zakelijke activiteiten uit te breiden naar nieuwe bestemmingen en markten.