Ibis (hotel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
ibis
ibis Hotel in Wuppertal
ibis Hotel in Wuppertal
Oprichting 1974
Eigenaar Accor
Land Wereldwijd
Industrie Hotels
Website Ibis Nederland
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Europese hotelketen ibis is een dochteronderneming van het Franse Accor. In vergelijking met bijvoorbeeld de Formule 1-keten bevindt ibis zich in een iets hoger segment. De kamers beschikken over een eigen toilet en douche. Er zijn begin 2015 reeds 1012 ibis-hotels wereldwijd[1]. Het hotel uit de budgetklassen biedt, in tegenstelling tot Formule 1 en Etap, de nog goedkopere ketens van Accor, een uitgebreider ontbijt en persoonlijke service dag en nacht.

Om de samenhang tussen de All Seasons, Etap en ibis hotelketens als budgetketens te versterken, besliste Accor in 2011 All Seasons te hernoemen naar ibis Style en Etap naar ibis Budget. De operatie zou wereldwijd tegen begin 2013 afgerond worden.[2]

Locaties[bewerken]

Hotel Ibis, boven de sporen 1 tot en met 4 op Amsterdam Centraal Station.
Hotel Ibis Leiden

Ibis-hotels zijn te vinden in Europa, Afrika (voornamelijk voormalige Franse gebieden), het Midden-Oosten en een klein (maar groeiend) aantal locaties in Azië en Noord-Amerika en Zuid-Amerika[3]

Het ibis hotel in Amsterdam heeft een uitbouw gekregen boven de sporen 1 tot en met 4 van Station Amsterdam Centraal. Deze uitbouw staat daar op stalen pijlers die op het perron rusten tussen spoor 4 en 5.

Nieuwbouw / uitbreidingen[bewerken]

Het aantal locaties wordt doorlopend uitgebreid over de gehele wereld.[4]

Hotelkamer[bewerken]

De kamers zijn geschikt voor twee personen en eventueel een kind. Ze zijn voorzien van tv, eigen toilet en douche of bad. Een groot vernieuwingsprogramma is in uitvoering die de kamers opwaardeert naar toilet en bad. Elke kamer heeft een dubbel bed of twin-bed, tv, telefoon en (draadloze) internetaansluiting.

Faciliteiten[bewerken]

Elk hotel heeft bar- en restaurantfaciliteiten, een 24 uur lang bemande receptie, ontbijt en snacks. De keten adverteert met milieubewuste bedrijfsvoering.

Externe link[bewerken]