Ibis (vliegtuig)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Ibis was het eerste KLM-toestel van het type Douglas DC-3. Het werd op 21 september 1936 aan de KLM afgeleverd en vloog onder de registratie PH-ALI. De KLM opende op 13 november 1936 de eerste officiële lijndienst met de Ibis naar de luchthaven Le Bourget bij Parijs. Op 1 juni 1943 werd het toestel, op een civiele lijndienst met betalende passagiers, neergehaald door jagers van de Luftwaffe.

Tot de Duitse aanval op Nederland in 1940 werd de Ibis voornamelijk ingezet op de route Amsterdam-Batavia. Op 9 mei 1940 had het toestel de lijndienst Amsterdam-Shoreham uitgevoerd. Het zou op 10 mei 1940 terugkeren naar Amsterdam, maar wegens de Duitse inval kreeg de bemanning opdracht in Engeland te blijven. Op 25 juli 1940 werd de registratie van de Ibis gewijzigd in G-AGBB, en werd de oranje buitenkant overgeschilderd in camouflagekleuren.[1] Het toestel werd door BOAC samen met andere naar Engeland uitgeweken KLM-toestellen (vijf DC-3's en één DC-2) en -bemanningen ingezet op de civiele passagiersdienst Bristol-Lissabon.

De Ibis werd, als enige op deze lijndienst, binnen zeven maanden drie keer door Duitse jachtvliegers aangevallen. Bij de eerste twee aanvallen bleef iedereen, ondanks zware schade aan het vliegtuig, nog ongedeerd, maar tijdens de laatste aanval, op 1 juni 1943, verdween het toestel als BOAC-vlucht 777 in de Golf van Biskaje met dertien passagiers en vier bemanningsleden aan boord.

Eerste twee aanvallen op de Ibis[bewerken]

Op 15 november 1942 was de Ibis onderweg van Lissabon naar Bristol toen het toestel werd beschoten door een Messerschmitt Bf 110. Men kon ontkomen door de wolken in te duiken. De bemanning bestond uit gezagvoerder Theo Verhoeven, boordwerktuigkundige Gerard Alsem en telegrafist Lambertus Dik. Er was op deze vlucht geen tweede vlieger aan boord.[2] Hoewel de Ibis zwaar beschadigd was en onder andere een gebroken roerkabel had opgelopen, lukte het toch om het toestel weer veilig aan de grond te zetten.[3] De bemanning werd hiervoor op 26 november 1942 het Vliegerkruis uitgereikt door Koningin Wilhelmina.

Ook na de tweede aanval op de Ibis, op 19 april 1943, met gezagvoerder Koene Dirk Parmentier en met Dirk de Koning als copiloot, kon Engeland veilig worden bereikt.

Externe links[bewerken]