Herning-Ikast Håndbold

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Ikast-Bording EH)
Herning-Ikast Håndbold
Clubnaam Herning-Ikast Håndbold
Plaats Vlag van Denemarken Ikast, Denemarken
Sport Handbal
Geschiedenis
Opgericht 1970
Structuur
Trainer Kenneth Jensen
Hoofdsponsor H2O, IBF, Genan
Competitie GuldBageren Ligaen
Infrastructuur
Sporthal Ikast-Brande Arena
Capaciteit 2.550
Media
Website www.fcm-haandbold.dk


Thuiskleuren


Uitkleuren
geldig voor seizoen 08/09
Portaal  Portaalicoon   Handbal

Herning-Ikast Håndbold (voorheen FC Midtjylland Håndbold, Ikast-Bording Elite Håndbold en Ikast-Brande Elite Håndbold) is een Deense dameshandbalvereniging uit Ikast. Het eerste team komt uit in de GuldBageren Ligaen, de hoogste divisie van de nationale clubcompetitie. Het team wordt gecoacht door Kenneth Jensen.

Clubgeschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Ikast-Brande Elite Håndbold (oorspr. Ikast-Bording Elite Håndbold) kwam in 1970 tot stand uit een fusie tussen Ikast FS Håndboldafdeling, Ikast DUI en Ikast Skytte Gymnastik Forening. In 1991 won de club voor het eerst in haar geschiedenis de Deense beker en sindsdien behoort ze tot de top van het Deense dameshandbal. In november 2008 werd Ikast-Brande Elite Håndbold overgenomen door de voetbalclub FC Midtjylland en sindsdien speelt het handbalteam onder de naam FC Midtjylland Håndbold.

Prestaties[bewerken | brontekst bewerken]

In 1998 won Ikast-Brande de Deense competitie en in 1999, 2002, 2003 en 2008 werd ze tweede. Driemaal eindigde de club als derde: in 1994, 1995, 2000 en 2004. Ook in de Europese competities laat Ikast-Brande zich niet onbetuigd. In 2003 bereikte ze de halve finale van de EHF Champions League, in 2004 won de club de EHF Cup Winners’ Cup en in 2002 de EHF Cup. In 2007 bereikte Ikast-Brande de finale van deze, minst prestigieuze, Europese competitie.

Selecties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]