Ilse De Meulemeester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ilse De Meulemeester (Asse, 19 mei 1971) is een Belgisch televisieomroepster en voormalig Miss België.

In 1994 werd De Meulemeester verkozen tot Miss België. Na deze uitverkiezing werd ze omroepster bij de Belgische televisiezender VTM.

Intussen startte ze haar eigen stoffenzaak in Brussel en twee decoratiewinkels in de buurt van Antwerpen en één in Brugge. Daarnaast was ze te zien als vaste assistente naast kok Piet Huysentruyt in “Lekker Thuis” op VTM en maakt ze haar filmdebuut in “Team Spirit” van Jan Verheyen.

Eind 2003 stopte De Meulemeester met omroepen op VTM en stapte ze over naar VT4, waar ze Huizenjacht presenteerde.

Eind 2005 kreeg De Meulemeester te horen dat ze lijdt aan lymfeklierkanker. Begin mei 2006 kon ze de wereld laten horen dat ze hiervan is hersteld.

In 2007 werd haar vriend Glenn Janssens gearresteerd voor fraude, corruptie en afpersing in hetzelfde jaar ramde hij een gevel en pleegt hij vluchtmisdrijf. In 2007 liep een gerechtelijk onderzoek van het parket van Dendermonde naar de Glenn Janssens. Zijn signalisatiebedrijf 'NV Janssens' zou miljoenen aan belastingen hebben ontdoken. Deze schijnbare frauduleuze praktijken werden opgemerkt door hun luxueuze levensstijl. Ze bezaten onder meer een privéjet en een helikopter. Op verdenking van medeplichtigheid werd ook Ilse De Meulemeester verhoord; een deel van het fraudegeld zou in haar interieurwinkels zijn geïnvesteerd. Ze werd uiteindelijk buiten verdenking gesteld en het parket maakte duidelijk dat de activiteiten van de firma's van De Meulemeester geen voorwerp meer uitmaakten van het gevoerde onderzoek. Ook VT4 liet toen weten dat het onderzoek los stond van haar werk en Ilse dus gewoon mocht blijven doorwerken. Op 8 oktober 2007 werd Janssens opnieuw aangehouden nadat hij eerder op 8 juni na verhoor door de onderzoeksrechter in Dendermonde vrijgelaten was onder voorwaarden.

Samen met haar vriend Glenn Janssens heeft ze een zoon, Conrad, geboren in 2002.

Sinds voorjaar 2010 leeft ze gescheiden van Glenn Janssens in Antwerpen.

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Stéphanie Meire
Miss België
1994
Opvolger:
Véronique De Kock