Immanuel Lemmens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Immanuel Lemmens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Immanuel Lemmens
Geboortenaam 19 november 1989
Geboren Antwerpen
Land Vlag van België
Werk
Jaren actief 2009 -heden
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Immanuel Lemmens (Antwerpen, 19 november 1989) is een Vlaams acteur, vooral bekend door zijn rol als Oswald ('Os') in de jeugdreeks Galaxy Park.

Biografie[bewerken]

Lemmens studeerde theater aan het Lemmens Instituut in Leuven. In 2009 had hij een rol als één van de twee zonen in de kortfilm Toys Are Dangerous. Hij speelde ook nog een gastrol in de televisieserie David als Victor. In 2011 had hij een gastrol in de Vermist-aflevering Bart.

Zijn eerste grote rol was die van de stoere maar ijdele versierder Oswald (Os), een van de hoofdrollen in de Studio 100-jeugdreeks Galaxy Park, waarvan het eerste seizoen op Ketnet werd gestart in 2011, het tweede seizoen in 2012. Hij speelde in 2011 ook nog in de kortfilms Een kater in de zomer en Hero. Sinds 2013 is hij sporadisch te zien in de populaire Vlaamse soap Familie als Pieter-Jan en als Karel, een hoofdrol in 'Puur Natuur', de achtste aflevering van VTM's medische zomerreeks Binnenstebuiten.

Van oktober tot december 2014 speelde hij het personage Brecht in het muziektheaterstuk Liefheb mij, een productie van de theatergroep Shimmerglee. [1]

Trivia[bewerken]

  • Op 6 april 2012 nam hij deel aan de tv-quiz Blokken (geen BV-aflevering).
  • In 2012 wordt hij in wasmiddelreclame van Dash door zijn toekomstige tot op de slip uitgekleed en geheel in het bruidegom-wit gestoken.

Externe link[bewerken]