Impact Knockouts Championship

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Impact Knockouts Championship
Gail Kim met een oud riemontwerp van het kampioenschap.
Promotie(s) Impact Wrestling
Begin 14 oktober 2007
Andere naam
  • TNA Women's World Championship (14 oktober 2007 – 2008)
  • TNA Women's Knockout Championship (2008 – 2010)
  • TNA Knockouts Championship (2010 – 1 maart 2017)
  • Impact Wrestling Knockouts Championship (2 maart 2017 – 2 juli 2017)
  • Unified GFW Knockouts Championship (2 juli 2017 – 17 augustus 2017)
  • GFW Knockouts Championship (17 augustus 2017 – 18 september 2017)
  • Impact Knockouts Championship (18 september 2017 – heden)
Huidige kampioen(en) Deonna Purrazzo

Het Impact Knockouts Championship is een professioneel worstel kampioenschap voor vrouwen van Impact Wrestling (voorheen bekend als Total Nonstop Action Wrestling (TNA)).

Het titel was voorheen bekend als het TNA Women's World Championship, het TNA Women's Knockout Championship, het TNA Knockouts Championship, het Impact Wrestling Knockouts Championship, het Unified GFW Knockouts Championship, het GFW Knockouts Championship.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

TNA Knockout[bewerken | brontekst bewerken]

Zie TNA Knockout voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

TNA Knockout, of kortweg gewoon Knockout, is een term die gebruikt wordt in TNA. Het verwijst naar de professionele vrouwelijke worstelaars; het is vergelijkbaar met TNA's rivaal World Wrestling Entertainment en hun "Divas" pseudoniem. TNA's eerste vrouwelijke prestaties werd aangekondigd op TNA's eerste wekelijkse pay-per-viewevenement op juni 2002. De prestaties heette de "Miss TNA" kroon. De houder van de kroon werd beslecht in een lingerie battle royal op 19 juni 2002, dat uitgezonden werd op televisie op 26 juni 2002. De deelnemers waren Alexis Laree, Elektra, Erin Bray, Francine, Miss Joni, Sasha, Shannon, Taylor Vaughn en Teresa Tyler. Vaughn elimineerde Elektra als laatste om de kroon te winnen. Het "The TNA Knockout of the Year" is een andere award in TNA dat gegeven werd aan de knockout (worstelaarster) die meest actief of de beste was in dat jaar. Het meest recente "Knockout of the Year" was Gail Kim in 2007

Op 20 augustus 2009, Impact!-aflevering, achtergrondinterviewer Lauren kondigde aan dat TNA een "acht-team single eliminatie tag team toernooi" voor het kronen van de eerste TNA Knockout Tag Team Champions ooit. Na vier weken lang won het duo Sarita en Taylor Wilde de finale van The Beautiful People (Madison Rayne en Velvet Sky) en werden zo de eerste kampioenen. De finale gebeurde op 20 september tijdens de No Surrender, een pay-per-viewevenement.

Creatie[bewerken | brontekst bewerken]

TNA kondigde voor het eerst in september 2007 op "TNA Mobile" aan dat ze plannen maakten voor een worstelkampioenschap voor vrouwen: het TNA Women's World Championship. Later in dat maand, TNA begon een "10 knockout gauntlet match" te promoten, dat werd gehouden op 14 oktober 2007 tijdens de Bound for Glory evenement. Op het evenement zelf, Gail Kim versloeg Ms. Brooks, Christy Hemme, Awesome Kong, Roxxi Laveaux, Talia Madison, Shelly Martinez, Jackie Moore, O.D.B. en Angel Williams. Gail Kim bekwam zo de eerste kampioene. In 2008 werd het TNA Women's World Championship van naam veranderd in het TNA Women's Knockout Championship.

Huidige kampioen[bewerken | brontekst bewerken]

Huidige kampioen Datum Vorige kampioen Evenement
Deonna Purrazzo 14 november 2020 Su Yung Turning Point[1]

Titel geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van Impact Knockouts Champions voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) IMPACT Wrestling Staff, Turning Point on IMPACT Plus Results – IMPACT Wrestling. IMPACT Wrestling (14 november 2020). Geraadpleegd op 9 juni 2021.