Imro van Hetten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
31-10-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: De gegeven bronnen leunen met name op de verklaringen van het onderwerp zelf. Een deel vind ik terug op deze pagina maar dat is origineel onderzoek door een niet gezaghebbende bron. Over de Thaise boxer Seprae waar hij tegen gevochten zou hebben kan ik niets vinden. Ook geen bewijs dat zijn single een hit is geweest. Over zijn kampioenschap vind ik ook niets.Het is ook allemaal lang geleden maar toch. Dat hij aan de weg timmerde als boxer is waarschijnlijk wel waar maar de details zijn onbetrouwbaar.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Imro van Hetten
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Imro van Hetten
Bijnaam • Imro Gluscevic
• Jacky Pakuta
• Ufo-Piloot

• Betty Sheregal

• De God van de Maffia

Geboortedatum 2 mei 1956[1]
Geboorteplaats Suriname
Lengte 1,83 m
Sportieve informatie
Discipline Boksen, Thaiboksen
Trainer/coach Thom Harinck
Kenneth Ramkisoen
Joop Verbon
Ben Zwezerijnen
Ruud van der Linden
Club ▪ Chakuriki
▪ UBV Joop Verbon
▪ Sportschool Jellema
▪ VBSK Albert Cuyp
Portaal  Portaalicoon   Sport

Imro van Hetten (2 mei 1956) is een Surinaams-Nederlands voormalig (thai)bokser die bekend werd als dakloze in de binnenstad van Utrecht.

(Thai)bokscarrière[bewerken]

Van Hetten begon zijn carrière in de vechtsport bij de destijds Utrechtse vereniging Chakuriki in Kanaleneiland. Hier kreeg hij les van Thom Harinck[2] en later van de bekende pionier Kenneth Ramkisoen. Hij trainde hier onder andere met vechters zoals: Jacky Vonk, Andre Schreuders, Johan van As. Deze thaiboksschool maakte van Van Hetten een A-klasse vechter in het weltergewicht (-66,5kg). Van Hetten was zo geïntegreerd in deze school dat hij soms ook lessen gaf aan de jongere groepen. Dit waren dan tempo-trainingen.

Begin zeventiger jaren vertrok Van Hetten onder meer met Ramkisjoen en Harinck naar Thailand, waar hij ook thaiboksles kreeg. Hij vocht één wedstrijd in het bekende Lumpinee Boxing Stadium. Dit was tegen de Thai Seprae. Hij verloor deze wedstrijd door knock-out in de eerste ronde. Geroemd om zijn harde klappen, kreeg hij daar, vernoemd naar kungfu-deskundige en acteur Jackie Chan, de bijnaam Jacky.

Toen Van Hetten terugkwam uit Thailand heeft hij nog twee jaar bij Chakuriki getraind. Daarna ging Van Hetten bij de Utrechtse trainer Joop Verbon trainen. Tussentijds heeft Van Hetten een enkele uitstap gemaakt naar boksschool Jellema in Houten. Na vijf jaar is Van Hetten weggegaan bij Verbon en ging hij naar Amsterdam toe. Hij ging trainen bij boksschool VBSK Albert Cuyp van Ruud van der Linden. Van Hetten zou hier uiteindelijk drie jaar trainen waarna hij zijn bokscarrière beëindigde. Onder leiding van Van der Linden werd Van Hetten een A-klasse vechter in het weltergewicht. Hij zou uiteindelijk de titel Kampioen Noord-Holland veroveren.

Muziekcarrière[bewerken]

Van Hetten was na zijn vechtsportloopbaan een kleine periode actief in de muziekindustrie als diskjockey. Hij probeerde een carrière op te bouwen in Zwitserland en Italië. Als muziekproducent had hij een bijdrage aan het nummer 'Skydancer' van Android. Met deze groep maakte hij Italo, een genre binnen de disco- en dancemuziek. De single 'Skydancer' werd uitgebracht op grammofoonplaat door het Duitse platenlabel Streetheat Music en werd een bescheiden hit in diverse Europese landen.

Dakloos[bewerken]

Naar eigen zeggen raakte Van Hetten tijdens zijn carrière als dj verslaafd aan cocaïne en belandde in de psychiatrie. Van Hetten werd dakloos en werd een bekend gezicht als zwerver in de binnenstad van Utrecht. Hoewel hij actief is als dichter voor de Daklozenkrant tracht hij aan geld te komen door voor voorbijgangers liederen te zingen en verhalen te vertellen met veel surrealistische elementen. Zo vertelt hij vaak over ufo's, waardoor hij bekend is geworden als 'de ufo-piloot'. Toen er een filmpje van een van deze verhalen op YouTube verscheen werd Van Hetten in een korte tijd zeer populair op het internet.

Bronnen en referenties[bewerken]