In Pieces

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
In Pieces
Nummer van:
Linkin Park
Van het album:
Minutes to Midnight
Opname 2006-2007
Genre Alternatieve rock, skarock
Duur 03:38
Label Warner Bros. Records
Schrijver(s) C. Bennington
Producent(en) Rick Rubin, Mike Shinoda
Volgorde op Minutes to Midnight
(10)
"In Between"
(03:16)
  (11)
"In Pieces"
(03:38)
  (12)
"The Little Things Give You Away"
(06:23)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"In Pieces" is een nummer van rockband Linkin Park. Het staat als 11e track op het derde studioalbum Minutes to Midnight.

Stijl[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer begint met een voorgeprogrammeerde drumloop dat zich door het gehele nummer voortzet. Chester Bennington zingt over de beat en halverwege het eerste couplet komt er een basgitaar bij. Het eerste refrein bevat zowel gezang en geschreeuw van Bennington, waarbij hij een of twee woorden op een agressieve toon zegt, om daarna twee zinnen te zingen.

So I Schreeuwerig
I won't be the Zangstijl
One Schreeuwerig
Be the one to leave this Zangstijl
In Pieces Zangstijl

In het tweede couplet, komt er een elektrisch gitaar bij die een door ska beïnvloedde riff speelt naast de drums.[1] Tijdens de brug, speelt gitarist Brad Delson een progressieve gitaarsolo. Midden in de solo, komt er een ritmische gitaarspel bij dat tijdens live-uitvoeringen door Mike Shinoda wordt gespeeld. Het laatste refrein bevat de doorgaande ritmische gitaar, vergezeld met guitarpicking. Tijdens optredens voegt Bennington de woorden "Don't lie, to me" toe in de outro.

Thema[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer is geschreven door Bennington, naar aanleiding van de scheiding met zijn eerste vrouw. Het nummer gaat over een persoon, die een ander beloftes heeft gemaakt en die niet is nagekomen. De relatie tussen beide bestaan vooral uit leugens. Op een concert in Selma op aan alle exen van het publiek.