Independer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Independer.nl N.V.
Independerlogo-standaard-transparant.png
Motto of slagzin Bij Independer
Oprichting 1999
Sleutelfiguren Edmond Hilhorst
Diederik de Groot van Embden
Hoofdkantoor Celebeslaan 2
1217 GV Hilversum
Werknemers 300
Producten Verzekeringen
Energie
Gezondheidsinstellingen
Sector Financiële dienstverlening
Omzet € 38 miljoen (2012)
Website Independer
Independer weblog
Portaal  Portaalicoon   Economie
Kantoor van Independer in Hilversum.

Independer.nl N.V. (handelend onder de naam Independer) is een Nederlandse vergelijkingssite voor financiële producten, gezondheidsinstellingen en energie. Het bedrijf werd in 1999 opgericht en is gevestigd in Hilversum.

Geschiedenis[bewerken]

Independer werd opgericht in 1999. Nadat in 2007 NPM Capital en Paerel grootaandeelhouder werd nam vijf jaar later Achmea 77% van de aandelen over. Het resterende deel bleef in handen van het management. Sinds 2016 is Independer helemaal eigendom van Achmea.[1]

Producten[bewerken]

Independer vergelijkt verschillende soorten verzekeringen, waaronder autoverzekeringen, zorgverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en reisverzekeringen. Daarnaast is het ook mogelijk instellingen en beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg zoals ziekenhuizen, tandartsen en fysiotherapeuten te vergelijken. Ook vergelijkt Independer een aantal bankproducten als spaarrekeningen en leningen en kan op de website een hypotheek afgesloten worden. Sinds eind 2014 is het bij Independer ook mogelijk om over te stappen van energieleverancier. In januari 2017 is het bedrijf gestart met het geven van advies over pensioenen.

Onafhankelijkheid[bewerken]

Sinds de overname door Achmea is er veel discussie over de onafhankelijkheid van de site. Volgens het bedrijf blijft de onafhankelijkheid van de vergelijkingen gegarandeerd. Om de objectiviteit te garanderen is er een Raad van Toezicht aangesteld onder voorzitterschap van Arthur Docters van Leeuwen. Deze raad ziet erop toe dat Independer het belang van de consument voorop blijft stellen, onder meer op het gebied van objectiviteit en privacy. De rol en taken van de Raad van Toezicht zijn formeel vastgelegd in een statuut.

Keurmerk Objectief Vergelijken[bewerken]

Independer draagt samen met de vergelijkingssites Hoyhoy, Pricewise en Zorgkiezer het Keurmerk Objectief Vergelijken. Hierin zijn regels voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering vastgelegd. Het keurmerk voldoet aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten.

Verdienmodel[bewerken]

Independer ontvangt een eenmalige of doorlopende vergoeding als een consument via de website een product afsluit en doorklikt naar de site van de aanbieder. Alleen bij overlijdensrisicoverzekeringen wordt een vergoeding van de klant gevraagd en ontvangt Independer niets van de verzekeraar.

Externe link[bewerken]