Indiana Jones and the Infernal Machine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Indiana Jones and the Infernal Machine
Ontwikkelaar LucasArts (PC), HotGen (GBC), Factor 5 (N64)
Uitgever LucasArts, THQ
Muziek Clint Bajakian
Datum van uitgave
  • Windows
  • Vlag van de Verenigde Staten 23 november 1999
  • Vlag van Europa 1999
  • Nintendo 64
  • Vlag van de Verenigde Staten 15 december 2000
  • Game Boy Color
  • Vlag van de Verenigde Staten 30 maart 2001
  • Vlag van Europa 5 mei 2001
Genre actiespel
Spelmodus Singleplayer
Engine Een gemodificeerde Sith Engine
Leeftijdsklasse
Platform Windows, Nintendo 64, Game Boy Color
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Indiana Jones and the Infernal Machine is een computerspel voor de Nintendo 64, Microsoft Windows en Game Boy Color, gebaseerd op het personage Indiana Jones.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel speelt zich af in 1947. Sophia Hapgood, een oude vriend van Indiana Jones uit het avontuur op zoek naar Atlantis, informeert hem dat de Russen aan het graven zijn in de ruïnes van Babylon, en vraagt hem uit te zoeken waar ze naar op zoek zijn. Indy ontdekt dat de Russen een machine zoeken waarmee ze kunnen communiceren met de Babylonische god Marduk. Deze machine werd gebouwd door de Babyloniers en werd bekend als de toren van Babel. Toen de Babylonische priesters de machine aan probeerde te zetten werden de mensen bang en en kwamen tegen hen in opstand. Deze ontvluchtten de toren en namen alle vier één onderdeel van de machine mee.

Indy vindt een kleitablet met daarop de locatie van de vier onderdelen van de machine. Hij gaat op zoek naar de voetsporen van priester Urgon die naar de Himalaya vluchtte. Hij ontdekt het onderdeel en de locatie van de tweede priester Taklit. Hij vertrekt naar het Pacifische gebied op zoek naar het tweede onderdeel. Zodra Indy dit onderdeel heeft gevonden vertelt Sophia dat de Russen in Mexico op zoek naar de tempels van de priester Azerim. In Mexico ontdekt Indy het derde onderdeel. Hij wordt gevangengenomen door de Russen die hem op een vrachtschip opsluiten. Indy weet te ontsnappen en door het afluisteren van Dr. Volodnikov komt hij te weten dat de vierde priester Nub naar Sudan is gevlucht. Onder de piramides ontdekt hij Koning Salomons mijnen en het vierde en laatste onderdeel.

Sophia's baas, Simon Turner, zet de machine in elkaar, en wil met de machine de Communisten vernietigen. Hij opent een poort naar Marduks wereld, en duwt Sophia erin. Indy springt haar achterna. Aan de andere kant van de poort bevecht Indy Marduk zelf, en verslaat hem. Daarna keren hij en Sophia terug naar Babylon en hij gaat samen met Dr. Volodnikov het avontuur afsluiten.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Professor Henry "Indiana" Jones, Jr.
de bekende avonturier/archeoloog uit de films. Hij heeft een grote encyclopedische kennis en spreekt vele talen. Hij heeft een onstilbare honger naar avontuur en het vinden van schatten.
Sophia Hapgood
een oude vriend van Indy. Zij en Indy hebben al vaak samengewerkt, waaronder een zoektocht naar Atlantis in het spel Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Ze is nu een spion voor de Central Intelligence Agency.
Dr. Gennadi Volodnikov
een Sovjet-genie die in de oorlog geheime militaire codes hielp ontwikkelen. Hij is ervan overtuigd dat de Toren van Babel ooit een kracht bevatte die sterker is dan de Amerikaanse atoombom.
Simon Turner
Sophia’s baas. Hij hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog het Franse verzet op te richten. Hij haat Communisten.

Machine[bewerken | brontekst bewerken]

De machine waar de titel van het spel aan refereert, en die in het spel gevonden moet worden, is opgesplitst in verschillende onderdelen die overal ter wereld zijn verborgen. Elk onderdeel heeft zijn eigen kracht, en kan soms als wapen worden gebruikt.

Urgons Onderdeel
Gevonden in de Sambala klooster in de Himalaya. Dit onderdeel zend een schokgolf uit waarmee je zwakke muren kan openbreken.
Talkits Onderdeel
Gevonden in een tempel op het vulkanisch eiland Palawan. Het activeren van dit onderdeel maakt de drager voor een bepaalde tijd onzichtbaar.
Azerims Onderdeel
Gevonden in tempelruïnes in Mexico. Met dit onderdeel kan in combinatie met de 'hemelse kristallen' de drager laten vliegen.
Nubs Onderdeel
Gevonden onder piramides in Soedan. Dit onderdeel lijkt op een batterij en kan bepaalde machines activeren.
Het Gereedschap van Genezijde (Tool from Beyond)
- Dit is eigenlijk geen onderdeel van de Babelonische machine maar werkt enkel in het Aetherium. Dit onderdeel vind je daar ook en kan openingen maken tussen de realiteit en het Aetherium.

De Machine opent een portaal naar de Aetherium. De Aetherium is de dimensie waar Marduk leeft.

Problemen[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel was oorspronkelijk ontworpen om te werken op pre-Windows XP systemen, en gaf derhalve veel problemen indien men het spel onder Windows XP probeerde te draaien. Een veel toegepaste oplossing is om Windows Media Player op de achtergrond mee te laten draaien.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]