Indragiri (rivier)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Indragiri
Kaart van de rivieren Rokan (links) en Indragiri (rechts) in Riau, door Isaak de Graaf
Bron Singkarakmeer (via de rivieren Ombilin en Sinamar)
Monding Straat Malakka
Stroomt door Indonesië
Portaal  Portaalicoon   Geografie

De Indragiri is een rivier op Sumatra, in de Indonesische provincie Riau, ongeveer 800 km ten noordwesten van de hoofdstad Jakarta. Hij wordt gevormd door de samenvloeiing van de Ombilin en de Sinamar en mondt uit in de Straat Malakka. Het middelste deel van de rivier, dat door Kuantan Singingi stroomt, wordt de Kuantan genoemd.

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

De rivier stroomt door het oostelijke deel van Sumatra met een overwegend tropisch regenwoudklimaat (aangeduid als Af in de klimaatclassificatie van Köppen). De jaarlijkse gemiddelde temperatuur in het gebied is 23 °C. De warmste maand is februari, wanneer de gemiddelde temperatuur rond de 24 °C ligt, en de koudste is augustus, met 22 °C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 2757 mm. De natste maand is november, met een gemiddelde van 345 mm neerslag, en de droogste is januari, met 107 mm neerslag.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Indragiri River op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.