Influencers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Influencers
Genre Fictie
Speelduur 25 minuten
Bedenker Bart De Pauw
Hoofdrollen Hakim Chatar
Rik Verheye
Louise De Bisscop
Joke Emmers
Eva Binon
Stijn Steyaert
Tom Audenaert
Andrew Van Ostade
Regie Pietje Horsten
Bart De Pauw
Kenneth Taylor
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf Koeken Troef!
Uitzendingen
Start 8 maart 2020
Einde 17 mei 2020
Afleveringen 10
Zender VIER
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Influencers is een sketchprogramma dat geproduceerd wordt door Koeken Troef!. Het programma is van de hand van Bart De Pauw en loopt sinds 8 maart 2020 op VIER. Daarnaast is het ook integraal te bekijken op Play van Telenet.

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma parodieert het gedrag van influencers, mensen die op sociale media via allerhande manieren proberen om trendsetters te zijn, de meeste likes te behalen, of gewoon hun lege bestaan te etaleren voor zoveel mogelijk volgers.

De influencers[bewerken | brontekst bewerken]

@YA_BAE_DEBSY
Debsy (Stijn Steyaert) is een verwende rijkeluisdochter die nog steeds bij haar ouders woont en koste wat kost een succesvolle influencer wil worden. Ze wordt daarin bijgestaan door haar vriendin Nathalie (Louise De Bisscop) die eigenlijk al het werk moet doen.
@DE_BOMMAAA
Bomma Madeleine (Rik Verheye) vlogt wekelijks vanuit het woonzorgcentrum, al beperkt dat wel enigszins haar mogelijkheden.
@TJORVENS_WORLD
Tjörven (Andrew Van Ostade) zou graag een gewone tiener zijn, maar dat is buiten zijn ouders Franky (Tom Audenaert) en Elsie (Eva Binon) gerekend die zijn hele doen en laten documenteren op het internet.
@DE_ENTREPRENEURS
Lola (Louise De Bisscop), Thea (Joke Emmers) en Ivanka (Eva Binon) zijn drie dynamische millennials die het ene na het andere geniale businessplan bedenken, al draait dat in de praktijk meestal anders uit.
@THE_POWER_OF_THE_SOCIAL_MEDIAS
De klas van het vijfde middelbaar, onder leiding van Seppe (Stijn Steyaert), Lisa (Joke Emmers) en Robbe (Andrew Van Ostade) zetten zich elke week via de sociale media in voor een nieuw goed doel, al blijkt dat uiteindelijk meestal vooral hun eigen zaak, doorgaans het tegenwerken van hun leerkracht geschiedenis meneer Smeyers (Ludo Hoogmartens), te dienen.
@DE_BV_VOLGER
Freddie (Rik Verheye) is een enthousiaste fan die talloze Instagramaccounts van bekende Vlamingen beheert, al zijn de BV's in kwestie daar zelf niet altijd van op de hoogte.
@DE_BEST_FRIENDS_FOODIES
Cindy (Louise De Bisscop) en Viv (Joke Emmers) zijn 'foodies' (liefhebbers van eten) die samen een vlog hebben, maar elkaar eigenlijk niet meer kunnen luchten of zien. Ze grijpen dan ook elke kans om elkaar een hak te zetten.
@_MAGIC_MO
Magic Mo (Hakim Chatar) is een getalenteerde straatgoochelaar, maar zijn publiek werkt meestal niet goed mee.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Kritische ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

De serie werd door de tv-recensenten de grond ingeboord[1][2][3] en de reacties op sociale media waren veelal negatief.[4] Ook bij de kijkers sloeg de serie niet aan, wat zich duidelijk liet merken in de kijkcijfers.

Kijkcijfers[bewerken | brontekst bewerken]

Afl. Uitzenddatum Kijkcijfers[5]
1 8 maart 2020 372.893
2 15 maart 2020 354.153
3 22 maart 2020 263.138
4 29 maart 2020 277.460
5 5 april 2020 196.965
6 12 april 2020 214.878
7 19 april 2020 202.197
8 3 mei 2020 201.064
9 10 mei 2020 Onbekend
10 17 mei 2020 Onbekend