Insane Clown Posse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Insane Clown Posse
Insane Clown Posse tijdens een concert
Insane Clown Posse tijdens een concert
Achtergrondinformatie
Ook bekend als ICP, Inner City Posse, JJ Boyz
Jaren actief 1989-heden
Oorsprong Detroit, Flag of Michigan.svg Michigan, Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Genre(s) Hiphop, horrorcore
Label(s) Psychopathic Records
Verwante acts Anybody Killa, Blaze Ya Dead Homie, Boondox, Dark Lotus, DJ Clay, Kottonmouth Kings, Mike E. Clark, Psychopathic Rydas, Twiztid
Leden
Rapper Joseph Bruce a.k.a. 'Violent J'
Rapper Joseph Utsler a.k.a. 'Shaggy 2 Dope'
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Insane Clown Posse is een Amerikaans hiphopduo uit Detroit, Michigan. De groep bestaat uit rappers Joseph Bruce en Joseph Utsler.

De band staat bekend om hun spectaculaire live-optredens, waar een uitgebreide show wordt opgevoerd. Tijdens optredens zijn de twee hiphoppers beschminkt en spelen dan hun personages 'Violent J' en 'Shaggy 2 Dope', twee zogenaamde 'evil clowns'. De muziek combineert snelle hiphop met invloeden uit het horrorgenre; deze stijl van muziek wordt meestal horrorcore genoemd. De teksten zijn vaak over-the-top gewelddadig en seksueel getint.

Subcultuur[bewerken]

Rondom de Insane Clown Posse en verwante artiesten is een subcultuur ontstaan. Fans van Insane Clown Posse en andere groepen van Psychopathic Records worden 'Juggalo' (mannelijk) of 'Juggalette' (vrouwelijk) genoemd en hebben hun eigen gewoontes ontwikkeld. Zo drinken ze de frisdrank Faygo, schminken ze hun gezicht en hebben ze hun eigen slang.

Zowel Bruce als Utsler zijn naast rapper ook actief als professioneel worstelaar. Ze begonnen hiermee in 1983 in hun eigen achtertuin maar in de jaren 90 deden ze mee aan professionele evenementen van de ECW, WWE en WCW. In 1999 richtten ze hun eigen worstelpromotor op, de Juggalo Championship Wrestling.

Discografie[bewerken]

Externe links[bewerken]