Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence
Ingang van Sciences Po Aix
Ingang van Sciences Po Aix
Afkorting Sciences Po Aix
Motto Une Grande École en Provence
Locatie Vlag van Frankrijk Aix-en-Provence, Frankrijk
Opgericht 1956
Rector Christine Lagarde
Studenten 1.925[1]
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence (Institut voor Politieke Studies, IEP), ook bekend als het Instituut voor Politieke Studies (IEP) of Sciences Po Aix bekend is, is een Grande école voor politieke Wetenschappen van Frankrijk. Het werd opgericht in 1956[2] in de lokalen van de voormalige Faculteit der Rechtsgeleerheid van Universiteit Aix-Marseille in het centrum van Aix-en-Provence, direct tegenover Saint Sauveur kathedraal. Als Grande École, de opnames process is zeer selectief. Sciences Po Aix is gespecialiseerd in de politieke wetenschappen, het opleiden van politieke en diplomatieke elite van Frankrijk.

Voorbereiding voor toelatingsexamens in het ambtenarenapparaat[bewerken]

Sciences Po Aix heeft ook een centrum te bereiden op de toelatingsexamens die de toegang tot de officiële standpunten van de verschillende Franse bestuurlijke niveaus regeren, bijv. de École nationale d'administration (ENA) en de École nationale de la magistrature (de opleiding van rechters). Toegevoegd aan leidinggevende posities in de regering en het leger.

De voorbereidingen op een hoog niveau zijn contractueel overeengekomen met de betrokken ministeries en opleidingscentra.