Internationaal Verdrag betreffende de instelling van een Internationaal Fonds voor vergoeding van schade door verontreiniging door olie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
IMO-verdragen

Algemeen
IMO CONVENTION
Veiligheid
SOLAS · STCW · COLREG · LL · SAR · SUA · CSC · IMSO C · SFV · STCW-F · STP
Milieu
MARPOL · INTERVENTION · LC · OPRC · AFS · BWM · SRC
Aansprakelijkheid en compensatie
CLC · FUND · NUCLEAR · PAL · LLMC · HNS · BUNKER · WRC
Overige
TMC · FAL · SALVAGE

Portaal  Portaalicoon   Maritiem

Het Internationaal Verdrag betreffende de instelling van een Internationaal Fonds voor vergoeding van schade door verontreiniging door olie (Engels: International Convention on the Establishment of an International Fund for Compensation for Oil Pollution Damage) is een internationaal verdrag, uit 1992,ontworpen door de Internationale Maritieme Organisatie.

Het verdrag is een uitbreiding van de Civil Liability Convention. Het is ontworpen om de scheepseigenaar te ontheffen van oneerlijke aansprakelijkheden omwille van onvoorspelbare omstandigheden. Het verhoogt eveneens de maximaal bedrag van de beperking van aansprakelijkheid. Het fonds is verplicht om slachtoffers van vervuiling te betalen als de schade de scheepseigenaars maximale aansprakelijkheid overschrijdt, er geen verantwoordelijke scheepseigenaar is of als de scheepseigenaar niet in staat is om te betalen.