International Harvester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
International Harvester-tractor
Farmalltractor
Farmalltractor
International Scout II, model 1978

International Harvester is een voormalig Amerikaans bedrijf, bekend van zijn landbouwmachines. Het bedrijf produceerde ook bouwmachines, vrachtwagens, bussen, en auto's onder de merknaam International. In 1984 is het bedrijf gefuseerd tot Case IH.

Geschiedenis[bewerken]

Eerste helft van de 20e eeuw[bewerken]

Het bedrijf is in 1902 ontstaan door de fusie van twee grote bedrijven; McCormick Harvesting Company en Deering Harvester Company. Dit waren in eerste instantie bedrijven die zich bezighielden met de bouw van tractoren, oogstmachines (zelfbinders) en ploegen. De zetel van de McCormick Harvester Company kwam in Chicago. Eerst werden er alleen nog maar machines gebouwd, pas in 1906 kwam de eerste tractor. Het bedrijf werd uiteindelijk een van de grootste tractorbouwers ter wereld, onder de naam International Harvester Company.

Vanaf 1907 bouwde IH ook auto's en vrachtauto's. Bekendste personenauto's waren de Scout en de Travelall uit de jaren zestig en zeventig, beide zeer vroege SUVs die met verschillende carrosserieën verkrijgbaar waren. Eind jaren zeventig kocht IH een aantal Europese bedrijven, waaronder DAF, Pegaso en Seddon-Atkinson. Vervolgens kwam het bedrijf echter in financiële problemen.

Tweede helft van de 20e eeuw[bewerken]

In 1984 werden de tractorlijn en de merknaam verkocht aan Tenneco (eigenaar van J.I. Case en David Brown). De Europese trekkers werden verder gebouwd, de Amerikaanse lijnen gestopt. Het enige wat in eerste instantie veranderde waren de kleuren en stickers. De kleuren veranderden van compleet rood met crème velgen naar een zwarte body, met zwarte wielharten en zilvergrijze velgen en rode kappen. In principe is dit nog niet eens zo'n grote wijziging: de Amerikaanse 88-serie had deze kleurstelling al en dit zou sowieso doorgevoerd worden.

De grasmaaierlijn werd verkocht aan MTD. De bouwmachines werden aan de firma Dresser verkocht. De productie van personenauto's was in 1980 gestopt, dus bleef alleen de vrachtwagen- en motorenfabricage over. Het bedrijf bestaat nog steeds, als Navistar International.

Merken[bewerken]

De merken die International Harvester gebruikte waren:

Zie ook[bewerken]