Internationale Luchthaven Miami

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Miami International Airport
MiamiInternationalAirportFront.jpg
IATA: MIA ICAO: KMIA
Algemene informatie
Type Publiek
Plaats Miami, Florida
Hoogte 2 m
Coördinaten 25° 48′ NB, 080° 17′ WL
Website http://www.miami-airport.com/
Locatie in Verenigde Staten
Internationale Luchthaven Miami
Internationale Luchthaven Miami
Startbanen
  Lengte   Materiaal
2621 m beton
3202 m beton
3962 m beton
2851 m beton
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

De Internationale Luchthaven Miami (Miami International Airport, IATA: MIA) is een internationale luchthaven in Miami, Florida. Het vliegveld heeft 4 landingsbanen en verwerkte in 2016 zo'n 44.6 miljoen passagiers[1]. Het vliegveld is de thuisbasis van American Airlines en een gateway naar vele luchthavens in Zuid-Amerika.

Nederland[bewerken]

Vanuit Nederland is er twee keer per week een semi-rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol met TUI (op de heenreis wordt er een tussenstop gemaakt op Orlando-Sanford). De reistijd bedraagt doorgaans zo'n twaalf uur (inclusief tussenstop).

De luchtvaartmaatschappij KLM was in maart 2011 van start gegaan met een rechtstreekse lijnvlucht tussen Amsterdam Schiphol en Miami International Airport, maar is daar binnen een jaar weer mee gestopt omdat de lijndienst niet rendabel bleek te zijn. Later is de vlucht opnieuw ingepland, alleen dan seizoensgebonden. Op dit moment zijn passagiers die met de luchtvaartmaatschappij KLM of haar partner Delta Air Lines willen vliegen tussen Schiphol en Miami genoodzaakt om een overstap te maken. Veelal vindt deze overstap plaats op John F. Kennedy International Airport (IATA: JFK) in New York of Hartsfield–Jackson International Airport in Atlanta (IATA: ATL).

Indien men kiest voor een vlucht met overstap vanaf Schiphol met KLM of Delta Air Lines bedraagt de reistijd tussen de 12 en 15 uur inclusief overstap.

België[bewerken]

Vanaf Brussels Airport is er een rechtstreekse non-stop verbinding die twee keer per week wordt uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Jetairfly. De reistijd voor een rechtstreekse vlucht vanaf Brussel bedraagt circa 9 tot 10 uur.

Curaçao[bewerken]

Vanaf Miami International Airport zijn er een aantal dagelijkse rechtstreekse non-stop verbindingen met Curaçao. Luchtvaartmaatschappijen waar men terechtkan voor het boeken van een non-stop ticket zijn: Insel Air en American Airlines. De gemiddelde vliegduur tussen Miami en Curaçao bedraagt circa 2,5 tot 3 uur.

Aruba[bewerken]

Vanaf Miami International Airport zijn er een aantal dagelijkse rechtstreekse non-stop verbindingen met Aruba. Luchtvaartmaatschappijen waar men terechtkan voor het boeken van een non-stop ticket zijn: Insel Air en American Airlines. De gemiddelde vliegduur tussen Miami en Aruba bedraagt circa 2,5 tot 3 uur.

Suriname[bewerken]

Tussen Miami International Airport en Suriname zijn er op dit moment geen rechtstreekse verbindingen. Reizigers die vanaf Miami naar de internationale luchthaven van Suriname (Zanderij) willen vliegen zijn genoodzaakt een overstap te maken. Luchtvaartmaatschappijen waar men terechtkan voor het boeken van een ticket (met overstap) zijn: Surinam Airways (via Georgetown, Brits-Guiana), Carribean Airlines (via Port of Spain, Trinidad) of Insel Air (via Curaçao).

Externe links[bewerken]