Internationale School van Amsterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Internationale School van Amsterdam in Amstelveen

De Internationale School van Amsterdam is een particuliere school in Amstelveen die Engelstalig onderwijs aanbiedt voor de leeftijdsgroepen van 3 tot 19 jaar. De leerlingen bestaan voornamelijk uit kinderen van expats. De school valt daarom niet onder de 'normale' Nederlandse wetgeving in zoverre dat er geen Nederlands gesproken hoeft te worden. De school werd opgericht in 1964 en heeft een capaciteit van 950 leerlingen, van wie de grootste groepen uit de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Scandinavische landen komen.

Programma en doorstroming[bewerken]

De school volgt het International Baccalaureate-programma en staat ook onder toezicht van internationale organisaties die de kwaliteit bewaken.

Leerlingen kunnen doorstromen naar andere Engelstalige onderwijsprogramma's zoals die aan verschillende universiteiten aangeboden worden. Het diploma biedt ook toegang tot gerenommeerde universiteiten als Harvard of Cambridge. De International Baccalaureate wordt door de Nederlandse regering ook erkend als gelijk aan een vwo-diploma, waardoor het ook toegang biedt tot Nederlandse universiteiten.

Externe link[bewerken]