Iris Meerts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Iris Meerts
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam I.P. Meerts
Geboren Leiden, 29 november 1972
Functie burgemeester van Wijk bij Duurstede
Sinds 16 december 2019
Partij PvdA
Titulatuur drs.
Politieke functies
2007-2009 lid Provinciale Staten van Zuid-Holland
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

I.P. (Iris) Meerts (Leiden, 29 november 1972) is een Nederlandse bestuurskundige, bestuurster en politica van de PvdA. Sinds 16 december 2019 is zij burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Opleiding en loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Meerts studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente met een specialisatie in het openbaar bestuur en bijvakken in het Nederlands recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na haar studie werkte ze als stagiaire in Brussel voor de Europese Commissie bij het directoraat-generaal Regionaal beleid en stadsontwikkeling en bij een lobbybureau.

Na haar werk in Brussel ging Meerts werken voor toenmalig burgemeester Bram Peper van Rotterdam als speechschrijver en organisator van een grote burgemeestersconferentie in het World Trade Center Rotterdam. Ze was verder medewerker Europese zaken bij het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). Vervolgens was zij werkzaam als projectleider voor adviesbureau A2 stAdsAdviseur B.V. en als sponsormanager en fondsenwerver voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Daarna was Meerts werkzaam als consultant voor adviesbureau Almende en als directeur van stichting Zelforganisatie. Bij beide organisaties hield zij zich bezig met zelforganisatie. Ook was zij lange tijd spreker en dagvoorzitter bij de Speakers Academy. Tot haar burgemeesterschap was zij laatstelijk werkzaam als managing director van het Centre of Expertise Cyber Security aan De Haagse Hogeschool.

Politieke loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2007 tot 2009 was Meerts Statenlid van Zuid-Holland en namens de PvdA-fractie was zij woordvoerder jeugdzorg, zorg en welzijn. Op 19 november 2019 werd zij door de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede voorgedragen als nieuwe burgemeester als opvolger van waarnemend burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper. Op 6 december 2019 werd bekendgemaakt dat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties haar heeft voorgedragen voor benoeming bij koninklijk besluit met ingang van 16 december 2019.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Meerts heeft een relatie, heeft twee kinderen en was tot haar burgemeesterschap woonachtig in Rotterdam. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met hardlopen.[1]

Voorganger:
A. van Vliet-Kuiper (wnd)
Burgemeester van Wijk bij Duurstede
2019 - heden
Opvolger:
-