Ivan Van de Cloot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ivan Van de Cloot is een Belgisch econoom en columnist. Hij is hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute.

Opleiding[bewerken]

Van de Cloot is licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen- Specialisatie Algemene Economie (Economisch en Monetair Beleid)(UFSIA, 1999) en geaggregeerde voor het secundair onderwijs groep 2 (UFSIA, 2001).

Loopbaan[bewerken]

Hij startte zijn loopbaan aan de universiteit van Antwerpen. Vervolgens werkte hij als consultant voor Bureau Van Dijck. Daarna ging Van De Cloot aan de slag bij de bank ING en vervolgens bij Itinera. Op 18 juni 2008 engageerde de onafhankelijke denktank Itinera Van de Cloot als hoofdeconoom.[1] Er verschenen columns van Van de Cloot in kranten als De Tijd en De Morgen en op de nieuwswebsite SCEPTR en hij is een veelgevraagde gast in radio- en televisieprogramma's.

Van de Cloot is gastdocent economie in de masteropleiding International Business Economics and Management aan de KU Leuven campus Brussel. Gedurende het najaar van 2013 was hij docent economie in de opleiding American Studies aan de Universiteit Gent. Bovendien doceert hij economie aan de Antwerp Management School, een autonome managementschool.

Bibliografie[bewerken]

  • Roekeloos. Ivan Van de Cloot over banken en politiek.[2]

Externe link[bewerken]