Ivo Pauwels (acteur)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ivo Pauwels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 18 augustus 1938
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ivo Pauwels (Antwerpen, 18 augustus 1938) is een Belgisch acteur.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hij was op zijn achttiende actief bij het Vlaams Schouwtoneel waarmee hij een tournee maakte naar Belgisch-Congo in 1958. Pauwels studeerde af met grote onderscheiding aan het Studio Herman Teirlinck en was in 1963 verbonden aan de K.N.S. en later aan het Koninklijk Jeugdtheater. Verder speelde Ivo ook in producties van Het Fakkel Theater, EWT, Arca en de Zwarte Komedie. Ondertussen had Ivo samen met Ruud de Ridder het Echt Antwaarps Teater opgericht. Zijn bekendste rol is die van Nonkel Jef Melkenbeek, de gierige en eigenwijze boer in de sitcom Nonkel Jef.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 trok Pauwels de socialistische scheurlijst van Groot Heist Anders uit Heist-op-den-Berg, maar werd niet verkozen. In 2000 werd Pauwels verkozen als gemeenteraadslid voor de lokale lijst De Nieuwe Aanpak in Tremelo.[1] Hij nam begin 2004 ontslag om, geheel volgens afspraak, plaats te maken voor een partijgenoot.[2]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Hij is de broer van wijlen acteur Jan Pauwels. Hij is de levenspartner van zangeres Diana More, samen toeren zij nog rond door heel Vlaanderen.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]