Jérémie Vrielynck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jérémie Vrielynck
Jérémie1.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Jérémie Bart Vrielynck
Geboren 23 mei 2000
Geboorteplaats Waregem
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2009-heden
Genre(s) Nederlandstalige pop (nederpop)
Beroep Acteur, zanger, componist, songwriteren multi-instrumentalist
Instrument(en) o.a. piano, trompet/cornet/bugel, elektrische en basgitaar, drums en percussie, saxofoon en vele andere instrumenten.
Label(s) JV Records (independent release)
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jérémie Bart Vrielynck (Waregem, 23 mei 2000) is een Vlaams acteur, zanger, componist, songwriter en multi-instrumentalist.

Vrielynck werd geboren op 23 mei 2000 in Waregem. Hij begon op extreem jonge leeftijd met het bespelen van meerdere instrumenten, waaronder akoestische- en elektrische gitaar, bugel, en drum. Later kwamen daar nog bas, trompet/cornet, piano en saxofoon bij. Op zijn vijfde begon Vrielynck met acteren. Hij is vooral bekend van zijn rol als Jasper in de Ketnet-musical en -serie Kadanza en van zijn Vlaamse zangcarièrre.

Afkomst[bewerken | brontekst bewerken]

Jérémie Vrielynck is de zoon van Chris en Nathalie Vrielynck-Pattijn en familielid van oud-VRT-acteur René Peeters uit Schipper naast Mathilde. Hij groeide op in Deerlijk.

Acteur en zanger[bewerken | brontekst bewerken]

Vrielynck begon op zijn vijfde als hobby met acteren. In 2009 kwam hij voor het eerst in beeld bij een gastrol in Peter Van De Veire Live. Hij is vooral bekend van zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie Kadanza, maar als zanger opgekomen na zijn deelname[1] aan de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen.[2]

In 2014 werd Vrielynck geselecteerd voor de rol van "Jonge Fons" in de musical '14-'18, onder regie van Frank Van Laecke. In 2015 kreeg Vrielynck de eerste mannelijke hoofdrol in de Ketnetmusical, Kadanza van Ketnet en Studio 100. Deze eveneens door Frank Van Laecke geregisseerde musical kreeg een eigen tv-reeks en ging in première in het theater op 14 februari datzelfde jaar. Eind augustus 2015 behaalde het hele Ketnetmusical- en Studio 100-team een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 15.000 cd's en dvd's van Kadanza met onder meer een gouden plaat voor de single Bouw een brug gezongen door Jérémie & Emma.

Vrielynck deed ook nog mee aan verschillende andere tv-, theater- en musicalproducties, zoals Nachtwacht (2015), De zoon van Artan (2015), Muerto! (2016), It's showtime (2017), Oliver Twist (2017), Kosmoo (2017) en D5R (seizoen 5).

In 2017 verscheen Vrielynck in de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen. Na de eerste liveshow moest hij de wedstrijd verlaten.

Muzikant en componist[bewerken | brontekst bewerken]

Op jonge leeftijd leerde Vrielynck diverse instrumenten te bespelen. Ook starte hij al vroeg met muziek schrijven. Zo componeerde hij zijn eerste single op elfjarige leeftijd.

Als Vlaams zanger[3] componeert hij nog steeds zijn eigen nummers. Met amper zijn tweede single stond Vrielynck vier weken genoteerd in de Ultratop. Zijn laatste nieuwe single ‘Alleen Bij Jou’ (2020) is een groot succes met een piek op #8 in diezelfde Vlaamse Ultratop voor een periode al langer dan 10 weken en nog steeds aan het tellen. Ook heeft deze single een plaats gekregen op de Radio2 ZOMERHIT CD van 2020.

Scholing[bewerken | brontekst bewerken]

Vrielynck haalde in 2018 zijn humaniora-diploma Humane Wetenschappen Sport aan het Koninklijk Atheneum Waregem. In de Stedelijke Academie Woord en Muziek Peter Benoit van Harelbeke studeerde hij muziek, voordracht en drama. Hij kreeg opleidingen zang van Peter De Smet, Didier en Frank Deruytter en Kristof Aerts. Opleidingen theater kreeg Vrielynck door onder meer Karel Deruwe en Luk De Koninck. Momenteel is hij schoolgaande in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Theater[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

  • Kadanza (2014/2015) - hoofdrol
  • Slachtoffer (2019) - hoofdrol (Een kortfilm van Keanu Blomme)

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single Datum van
verschijnen
Opmerkingen
Jasper & Lisa (Jérémie & Emma) - Bouw een brug 20-03-2015 Uit Kadanza
Jérémie Vrielynck & Fiene Zasada - Ga met mij 11-03-2016 Uit Muerto!
Jérémie Vrielynck - Jij 25-05-2018
Jérémie Vrielynck - Mezelf zijn 12-10-2018 4 weken Vlaamse Ultratop met een piek op 32.
Jérémie Vrielynck - Julie 12-04-2019 1 week Vlaamse Ultratop met een piek op 49.
Jérémie Vrielynck - Alleen Bij Jou 22-05-2020 10 weken Vlaamse Ultratop met een piek op 8

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album Datum van
verschijnen
Opmerkingen
Kadanza 20-03-2015 Uit de gelijknamige musical Kadanza met de grootste hits van tien jaar Junior Eurosong
Muerto! 11-03-2016 Uit de gelijknamige musical Muerto!

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]