Jackie Burkhart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jackie Burkhart
Personage uit That '70s Show
Mila Kunis speelt Jackie Burkhart
Debuut That '70s Pilot
Laatst gezien That '70s Finale
Bedacht door Mark Brazill
Gespeeld door Mila Kunis
Persoonsinformatie
Volledige naam Jacqueline Beulah Burkhart
Bijnaam Jackie, Midget, Little Red Riding Bitch, Tick, Loud-Girl, The Loud One
Geslacht Vrouwelijk
Geboren 24 september 1961
Geboorteland Amerika
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Student
Kaasverkoopster
Familie
Relaties Michael Kelso
Steven Hyde
Fez.
Familie Familie Burkhart
Portaal  Portaalicoon   Media

Jacqueline Beulah (Jackie) Burkhart (24 september 1961) is een fictief personage uit de Amerikaanse televisieserie That '70s Show van Fox Network, gespeeld door Mila Kunis.

Persoonlijkheid[bewerken | brontekst bewerken]

Het grote kenmerk van Jackie is dat ze erg asociaal is. Ze wordt vaak als bitch uitgebeeld. Jackie is de dochter van een rijke vader, die de belasting opgelicht heeft. Als enig kind werd ze daarom erg vertroeteld. Nu, als ze wat ouder is, is haar vader opgepakt en zit in de gevangenis. Toch blijft ze haar karakter houden, en vraagt ze dus veel van haar vrienden. Haar vriendjes zijn als slaafjes voor haar. Als haar vriendje, Michael Kelso, geen werk heeft en er wel geld moet komen, heeft goede vriendin Donna Pinciotti een idee voor Jackie, om te gaan werken als kaasverkoopster. Jackie begrijpt het niet helemaal en denkt dat Donna dat baantje voor haar wil nemen, en dat Jackie dan het geld ontvangt. Uiteindelijk neemt ze het baantje toch zelf. Naarmate het seizoen duurt, wordt ze steeds aardiger, meelevender en spontaner.

Relaties[bewerken | brontekst bewerken]

De vertolker van Jackie (Mila Kunis), beschrijft Jackie als een 'hoer'.[1] Ze gaat met vele vriendjes en heeft een relatie gehad met elk lid van haar vriendengroep, met uitzondering van Eric Forman, die al een relatie met Donna heeft. Ook probeert ze Steven Hyde, haar vriendje in seizoen 5-7, jaloers te maken met een andere jongen. Als Steven laat blijken dat het hem niets uitmaakt, stuurt Jackie die jongen naar boven, naar de zus van Eric, Laurie Forman. Dit is later de oorzaak van het einde van de relatie tussen Michael Kelso en Laurie. In het laatste seizoen krijgt ze een relatie met Fez.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Dvd-box seizoen 4 Extra's: Een terugblik met Mila Kunis