Jamie Waylett

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Jamie Waylett
Jamie Waylett.jpg
Algemene informatie
Geboren 21 juli 1989
Land Engeland
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jamie Waylett (Londen, 21 juli 1989) is een Engels acteur. Hij is in Nederland en België vooral bekend door zijn rol als Vincent Korzel in de Harry Potter-films. Hij heeft nog niet in andere films gespeeld.

Harry Potter[bewerken]

Toen Waylett tien jaar oud was, bezocht een casting agent zijn basisschool om leerlingen te fotograferen die eventueel auditie wilden doen voor de Harry Potter-films. In eerste instantie werd Waylett benaderd voor de rol van Dirk Duffeling, maar uiteindelijk werd hij gevraagd naar de Leavesden Studios te gaan voor de auditie voor de rol van Korzel. Na twee audities en een gesprek met regisseur Chris Columbus kreeg hij de rol.

Drugs[bewerken]

In april 2009 werd Waylett opgepakt voor het in bezit hebben van 8 pakjes wiet en apparatuur om het te kweken. Hij heeft hiervoor tot 21 juli 2009 vastgezeten, de dag waarop het vonnis werd uitgesproken. Hij is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur gemeenschapswerk. Dit voorval heeft hem zijn baan in de Potterfilms gekost. Hij is in de laatste twee delen niet meer te zien.

Rellen[bewerken]

Waylett deed op 8 augustus 2011 mee aan rellen in Noord-Londen. Hij stal daar o.a. een fles champagne. Hij werd diezelfde dag opgepakt voor geweldpleging en voor 't feit, dat hij een brandbom zou willen afsteken. Op 20 maart 2012 werd de acteur veroordeeld tot twee jaar gevangenis. Van de beschuldiging dat hij een brandbom wilde afsteken werd hij vrijgesproken.[1]

Filmografie[bewerken]

Jaar Titel Rol
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone Vincent Korzel
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets Vincent Korzel
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Vincent Korzel
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire Vincent Korzel
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix Vincent Korzel
2009 Harry Potter and the Half Blood Prince Vincent Korzel

Externe links[bewerken]