Jan-Willem start op

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan-Willem start op
Diskjockey Jan-Willem Roodbeen, inval: Wouter van der Goes, Frank van 't Hof
Sidekick(s) Jeroen Kijk in de Vegte, inval: Frank van 't Hof
Uitzendingen
Tijdstip 6:00-9:00 uur
Omroep BNNVARA
Radiostation NPO Radio 2
Periode 2 juli 2018 - heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Jan-Willem Start Op is een radioprogramma op de Nederlandse radiozender NPO Radio 2.

Het programma wordt sinds maandag 2 juli 2018 iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00 uur uitgezonden door de publieke omroep BNNVARA. Het wordt gepresenteerd door Jan-Willem Roodbeen met sidekick Jeroen Kijk in de Vegte. Roodbeen en Kijk in de Vegte volgen daarmee het ochtendprogramma Ekdom in de Ochtend van Gerard Ekdom op.

Op zaterdag 27 juni 2020 werd bekend gemaakt dat Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hun contract bij BNNVARA hebben verlengd en de ochtendshow daarmee nog minimaal tot eind 2023 blijft te horen op NPO Radio 2. In januari 2021 werd de Gouden RadioRing van 2020 uitgereikt aan Jan-Willem Start Op.

Vaste onderdelen[bewerken | brontekst bewerken]

  • De dobbelsteen. Er worden zes liedjes gekozen en op plaats 1 t/m 6 ingedeeld. Vervolgens wordt er met een dobbelsteen gegooid. Het liedje dat op het gevallen nummer staat wordt afgespeeld.
  • De kofferbak. Luisteraars mogen stemmen tussen een origineel en een cover. Uiteindelijk komen er twee luisteraars aan de lijn, één voor elk nummer. Met behulp van Siri wordt er Kop of Munt gespeeld, waarna het liedje van de winnaar wordt gespeeld.
  • De schoolbel. Om 08:30 komt een basisschoolleerling aan de lijn die mag aftellen van 3 tot 0, zodat de dag voor scholieren vol enthousiasme gestart kan worden.
  • Jan-Willem Start Op Introrally. Er wordt gebeld met een luisteraar. De luisteraar krijgt een intro van tien seconden te horen en moet raden welk nummer dit is. Hierna kan hij ervoor kiezen te stoppen of door te gaan. Indien wordt doorgespeeld, volgt er een intro van acht seconden. Dit gaat zo door tot de vijfde ronde, waarin een intro van twee seconden te horen is. Indien de luisteraar al eerder gestopt is, wordt er voor spek en bonen doorgespeeld om te kijken of hij het geweten had. Mocht een luisteraar een antwoord niet weten, dan kan één fragment tegen inlevering van de bonusprijs nogmaals beluisterd worden.
  • Het 08:50 journaal: een standaard blok nieuwtjes à la RTL Boulevard, waarvan Jeroen de voice-over is.
  • Wie is toch die man die zo mooi spelen kan: even voor de STER reclame en het NOS nieuws van 9:00 uur, speelt Bart Arens op zijn piano een deuntje van de eerste plaat die zal worden gedraaid in Aan De Slag!. Roodbeen en Kijk in de Vegte doen een gok, waarna een luisteraar kan inbellen of een app sturen via de NPO Radio 2 app.