Jan Aalberts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan Aalberts
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboren 23 december 1939
Geboorteplaats Hilversum
Opleiding HTS
Positie CEO
Bedrijf Aalberts Investments
Titel(s) Beleggerstopman van het jaar 2004 en 2010
Portaal  Portaalicoon   Economie

Jan Aalberts (23 december 1939) is oprichter van Aalberts Industries, een fabrikant van machineonderdelen en een grote speler op het gebied van warmte- en oppervlaktebehandeling en producten op het gebied van Flow Control. Aalberts Industries is met een omzet van ruim € 2 miljard (2013) en 12.500 werknemers wereldwijd uitgegroeid tot een zeer succesvolle beursgenoteerde onderneming.

Hij is lid geweest van de Raad van Commissarissen van verschillende Nederlandse ondernemingen.

Jan Aalberts werd in 2004 en 2010 door de Vereniging van Effectenbezitters uitgeroepen tot beleggerstopman van het jaar en heeft in het jaar 2000 de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau ontvangen.

Op 26 april 2012 heeft hij de dagelijkse leiding van Aalberts Industries en haar dochterondernemingen aan Wim Pelsma (CEO) overgedragen; zelf bleef hij tot 22 april 2014 in de functie van President. De heer Aalberts blijft bij de onderneming betrokken als grootaandeelhouder. Daarnaast is hij nog dagelijks actief als CEO van Aalberts Investments te Maarsbergen. Aalberts Investments investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedrijven met eigen producten, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Het kan gaan om groeiende, financieel gezonde familiebedrijven of desinvesteringen van grote ondernemingen.