Jan Anthonie Bruijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan Anthonie Bruijn
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Jan Anthonie Bruijn
Geboren 7 februari 1958
Land Nederland
Functie Lid Eerste Kamer
Sinds 2012
Partij VVD
Titulatuur prof. dr.
Functies
2012-heden Lid Eerste Kamer
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jan Anthonie Bruijn (Den Haag, 7 februari 1958) is een Nederlands hoogleraar immunopathologie aan de Universiteit Leiden en Eerste Kamerlid.

Bruijn doorliep het Rijnlands Lyceum in Wassenaar en studeerde geneeskunde aan de Johns Hopkins University in Baltimore en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde in 1988 aan de Rijksuniversiteit Leiden en specialiseerde zich in pathologie en nefropathologie.

Hij is werkzaam bij het Leids Universitair Medisch Centrum waar hij in 1991 universitair docent van de vakgroep pathologie werd en in 1993 universitair hoofddocent. In 1996 werd hij benoemd tot hoogleraar immunopathologie. Bruijn was in de periode 1990-1991 tevens visiting research fellow aan Harvard University Medical School.

Bruijn is tevens actief binnen de VVD, zowel lokaal in Wassenaar, de afdeling Zuid-Holland-Noord als in commissies en werkgroepen van de landelijke partij. In 2010, 2012 en 2017 was hij voorzitter van de commissie die het landelijke VVD-verkiezingsprogramma schreef en in 2011 stond hij op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen.

Per 1 januari 2012 werd hij benoemd tot voorzitter van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Op 6 november 2012 werd Bruijn geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer als opvolger van de afgetreden Jos van Rey.

Sinds 2016 is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Externe links[bewerken]