Jan Duden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
14-08-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Wat maakt Duden tot een encyclopedisch onderwerp? Hij was leraar, directeur en bekleedde enkele bestuursfuncties, maar niets lijkt erg relevant voor een artikel. Hij wordt historicus genoemd, maar nergens blijkt verder uit wat hij in die hoedanigheid heeft gedaan.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Jan Duden (Mortsel, 14 september 1949) is een Belgisch historicus

Jan Duden behaalde in 1971 het licentiaatsdiploma Letteren en Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Gent. Van 1971 tot 1984 was hij leraar geschiedenis in diverse scholen, vanaf 1974 hoofdzakelijk aan het Onze-lieve-Vrouw-van-Gaverlandinstituut in Melsele. In 1984 werd hij directeur van het Sint-Ritacollege in Kontich. Dit college van de Paters Augustijnen was toen een kleine aso-school met nog geen 300 leerlingen. In de loop van zijn directeurschap groeide het college uit tot een secundaire school met meer dan 1500 leerlingen, waarmee het één van de grootste aso-scholen van Vlaanderen werd. In 1999 werd hij ook coördinerend directeur van de scholengemeenschap Kontich-Hove, een scholengemeenschap met bijna 4000 leerlingen en 500 personeelsleden. Hij bleef beide functies uitoefenen tot zijn pensionering in 2011. Nu is hij secretaris van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering van de VZW Sint-Ritacollege en voorzitter van de scholengemeenschap Kontich-Hove.

Jan Duden was sinds 1978 ook actief in het ACV, de christelijke vakvereniging, en in het ACW, de koepelorganisatie van de christelijke sociale organisaties. Vanaf 1989 is hij met twee onderbrekingen voorzitter van ACW-Edegem, nu Beweging.net Edegem. Vanuit de sociale beweging werd hij vanaf 1982 ook actief in de toenmalige CVP. Hij werd in 1995 voorzitter van CVP-CD&V-Edegem en bleef dit tot in 2006. Vanaf 1982 tot heden is hij bureaulid van de CVP-CD&V-Edegem.