Jan Karel Kleijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jan Karel Kleijn (Amsterdam, 26 mei 1963) is oprichter van diverse bedrijven op gebied van multimedia, communicatie en consultancy.

Kleijn was tien jaar dj en studeerde in 1992 af als industrieel ontwerper aan de Rietveld Academie in Amsterdam. De jaren nadien was hij in zijn vakgebied als zelfstandige en als vakdocent werkzaam. In 1995 stapte hij over naar de ICT. Hij is onder meer de bedenker van het per sms doen van donaties.

Voor de Benelux deed hij met collega Bob Stumpel van 2005 tot mei 2008, middels het in Stockholm gevestigde en door hen in Nederland heropgerichte Result.com, de campagne voor FON. Toen het alsmaar niet lukte een contract af te sluiten met een internetaanbieder voor de verspreiding van FON, trok Kleijn zich per 1 mei 2008 terug, verkocht hij zijn FON-aandelen en ging hij zich geheel toeleggen op het vlottrekken van de Zweedse popgroep Ace of Base, dat sinds 1997 geen hits meer gehad heeft.

Kleijn gaat er prat op een van de meest gelinkte netwerkers op businessgebied in Nederland te zijn; bij LinkedIn staat hij onafgebroken in de Top 20 van meest gelinkte personen ter wereld.