Jan van den Bosch (presentator)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Dit artikel gaat over de Nederlandse presentator. Voor de Vlaamse acteur, zie Jan Van den Bosch (acteur).
Jan van den Bosch
Jan van den Bosch (rechts) ontvangt in 2010 de onderscheiding voor Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland
Jan van den Bosch (rechts) ontvangt in 2010 de onderscheiding voor Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland
Geboren 29 augustus 1950
Origine Vlag van Nederland Nederland
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Jan Simon (Jan) van den Bosch (Alphen aan den Rijn, 29 augustus 1950) is een Nederlandse televisiepresentator en ondernemer.

Hij werkte jarenlang bij de Evangelische Omroep (EO) en werd vooral bekend als gezicht van de door hem in 1981 opgerichte Ronduit-club, de jongerenorganisatie van de EO, en doordat hij achttien jaar lang de EO-Jongerendag presenteerde. Dit deed hij samen met de evangelist Henk Binnendijk die op deze dag zo'n vijfentwintig jaar lang jaarlijks een toespraak vanuit de Bijbel hield.

Tegenwoordig presenteert Van den Bosch bij RTL 5 het Nederlandse aandeel in het Amerikaanse christelijke televisieprogramma Hour of Power. Deze uitzending wordt op RTL 5 aangevuld met gesprekken over het geloof die Van den Bosch heeft met bekende en minder bekende Nederlanders. Voor de christelijke tv-zender Family7 presenteert hij de interviewprogramma's Thuis en Geloofshelden.

Daarnaast is Van den Bosch eigenaar van een mediabedrijf, de christelijke reisorganisatie Beter-uit en is hij als zodanig eigenaar van vakantieparken in Souillac (Frankrijk), Walsdorf (Luxemburg) en het Beierse Woud (Duitsland).