Jane McNeill

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jane McNeill
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 21 juni 1966
Geboorteplaats Whiteville (North Carolina)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2011 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jane McNeill-Balter (artiestennaam: Jane McNeill) (Whiteville (North Carolina), 21 juni 1966) is een Amerikaanse actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

McNeill werd geboren in Whiteville (North Carolina), en kwam in de laatste periode op basisschool met het acteren in aanraking. Zij haalde haar bachelor in journalistiek aan de Universiteit van North Carolina te Chapel Hill in Chapel Hill (North Carolina). Tijdens haar schooltijd was zij als actrice in onder andere Wilmington (North Carolina), Little Rock (Arkansas) en Kentucky actief in diverse lokale theaters. in 1990 verhuisde McNeill naar Chicago voor haar acteercarrière, en haalde daar haar master in onderwijs aan de DePaul University aldaar. Na haar afstuderen gaf zij les in Engels en drama voordat zij in 1999 weer verhuisde naar North Carolina.

McNeill is in 1996 getrouwd en heeft een dochter (2001) en een zoon (2004). Tijdens haar huwelijk heeft zij in Wilmington en Chapel Hill gewoond, en wonen nu weer in Wilmington.

McNeill begon in 2011 met acteren met een terugkerende rol in de televisieserie The Walking Dead, waarna zij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Naast het acteren voor televisie is zij ook nog actief in het theater.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.