Jeeves Information Systems

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeeves Information Systems AB
Oprichting Vlag van Zweden Stockholm (1992)
Sleutelfiguren Bo Johansson, General Manager


Johan Isaksson, CFO
Peter Aronsson, Sales Director

Hoofdkantoor Vlag van Zweden Stockholm, Zweden
Werknemers >240 (2022)
Producten ERP
Omzet/jaar 372,459,000 SEK (2020)
Winst/jaar 55,459,000 SEK (2020)
Website www.jeeveserp.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Jeeves Information Systems is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich specialiseert in bedrijfssoftware beter bekend als ERP software. Het bedrijf levert zijn ERP oplossingen aan zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen.

Bedrijf[bewerken | brontekst bewerken]

Jeeves Information Systems AB is de producent van de Jeeves ERP-software en is oorspronkelijk een Zweeds bedrijf dat is opgericht in 1992 door Assar Bolin. Van 1999 tot 2012 was Jeeves beursgenoteerd aan de Stockholmsbörsen. In 2012 werd Jeeves overgenomen door het Amerikaanse Battery Venture. In 2015 is de Forterro groep opgericht als moedermaatschappij van Jeeves Information Systems AB. Het Zwitserse Partners Group heeft de gehele Forterro groep overgenomen in maart 2022, waaronder Jeeves Information Systems.

Vestigingen[bewerken | brontekst bewerken]

Jeeves Information Systems heeft meerdere vestigingen. De hoofdvestiging van Jeeves bevindt zich in Stockholm en er zijn daarnaast competence centres in Zweden, Noorwegen, Finland en, in 2023, Denemarken. Daarnaast heeft Jeeves eigen kantoren in o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Sinds 2014 heeft Jeeves een eigen ontwikkelcentrum in India en heeft de vestiging Stockholm de R&D afdeling en Quality Control.

Naast de eigen vestigingen heeft Jeeves Information Systems vele partners die zorgen voor de lokale ondersteuning en implementatie bij de gebruikers van de Software. In Nederland is JIS Nederland B.V. de partner die zorgt voor de ondersteuning en Implementatie van de software.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

De belangrijkste producten van Jeeves Information Systems zijn Jeeves ERP en Garp.

Jeeves ERP[bewerken | brontekst bewerken]

Jeeves ERP is geschikt voor middelgrote en grote bedrijven met 25 tot 1.000 ERP-gebruikers. Door de flexibiliteit is de software eenvoudig aanpasbaar aan de bedrijfsprocessen. Klantspecifieke aanpassingen blijven bewaard bij een upgrade en Jeeves kan door de eigen IT afdeling worden beheerd, waardoor de TCO (Total Cost of Ownership) een van de laagste van de hedendaagse ERP pakketten is.

Garp[bewerken | brontekst bewerken]

Garp is ERP software voor bedrijven van 5 tot 40 gebruikers en wordt voornamelijk via een partnernetwerk in Zweden verkocht. Door uit te gaan van voorinstellingen en geselecteerde functionaliteit wordt Garp in zeer korte tijd geïmplementeerd.

ERP-pakket[bewerken | brontekst bewerken]

Met een ERP-pakket kunnen vele bedrijfsfuncties worden geautomatiseerd. Jeeves is een standaard ERP-pakket en is modulair opgebouwd.

Markten[bewerken | brontekst bewerken]

De producten van Jeeves worden verkocht aan aan grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven in het MKB. Jeeves richt zich in Nederland op de marktsegmenten complexe (groot)handel, discrete productie en projectgestuurde bedrijven. Wereldwijd wordt in meer dan 40 landen Jeeves ERP software gebruikt door meer dan 4.200 bedrijven.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]