Jeeves Information Systems

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeeves Information Systems AB
Oprichting Vlag van Zweden Stockholm (1992)
Sleutelfiguren Bengt-Åke Älgevik, CEO and president of the Parent Company


Anna Salomon-Sörensen, CFO
Bernt Olausson, Vice President International Sales and Services
Lars Dahlberg, Vice President Nordic Sales and Marketing
Magnus Sjökvist, Vice President Product Development

Hoofdkantoor Vlag van Zweden Stockholm, Zweden
Werknemers 129[1] (2009)
Producten ERP
Omzet/jaar € 18.040.000 (2009)
Winst/jaar € 1.430.000 (2009)
Website www.jeeves.se
Portaal  Portaalicoon   Economie

Jeeves Information Systems is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich specialiseert in bedrijfssoftware beter bekend als ERP software. Het bedrijf levert zijn ERP oplossingen aan zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen.

Bedrijf[bewerken | brontekst bewerken]

Jeeves Information Systems AB is de producent van de Jeeves ERP-software en is oorspronkelijk een Zweeds bedrijf dat is opgericht in 1992 door Assar Bolin. Van 1999 tot 2012 was Jeeves beursgenoteerd aan de Stockholmsbörsen.

Vestigingen[bewerken | brontekst bewerken]

Inmiddels heeft Jeeves Information Systems meerdere vestigingen. De hoofd-vestiging van Jeeves bevindt zich in Stockholm en er zijn ontwikkelcentra in het Zuid-Zweedse Borås en het Noorse Trondheim. Daarnaast heeft Jeeves eigen kantoren in Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Sinds 2011 heeft Jeeves een eigen vestiging in Nederland. Naast de eigen vestigingen heeft Jeeves Information Systems vele partners die zorgen voor de lokale ondersteuning en implementatie bij de gebruikers van de Software. In Nederland is JIS Nederland B.V. de partner die zorgt voor de ondersteuning en Implementatie van de Software.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

De belangrijkste producten van Jeeves Information Systems zijn Jeeves Universal en Jeeves Selected.

Jeeves Universal[bewerken | brontekst bewerken]

Jeeves Universal is geschikt voor middelgrote en grote bedrijven met 25 tot 1.000 ERP-gebruikers. Door de flexibiliteit is de software eenvoudig aanpasbaar aan de bedrijfsprocessen. Klantspecifieke aanpassingen blijven bewaard bij een upgrade en Jeeves kan door de eigen IT afdeling worden beheerd, waardoor de TCO (Total Cost of Ownership) een van de laagste van de hedendaagse ERP pakketten is.

Jeeves Selected[bewerken | brontekst bewerken]

Jeeves Selected is ERP software voor bedrijven tot ongeveer 25 gebruikers. Door uit te gaan van voorinstellingen en geselecteerde functionaliteit wordt Jeeves Selected in zeer korte tijd geïmplementeerd.

Omdat beide pakketten zijn ontwikkeld vanuit dezelfde basis, is er een naadloze aansluiting tussen beiden. Zowel in een Multi-company omgeving als bij het wisselen van het systeem. Naast deze twee pakketten levert het bedrijf ook het pakket Garp.

ERP-pakket[bewerken | brontekst bewerken]

Met een ERP-pakket kunnen vele bedrijfsfuncties worden geautomatiseerd. Jeeves is een standaard ERP-pakket en is modulair opgebouwd.

In Zweden is Jeeves in 2009 uitgeroepen tot het meest populaire ERP systeem.[2]

Markten[bewerken | brontekst bewerken]

De producten van Jeeves worden verkocht aan aan grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven in het MKB. Jeeves richt zich in Nederland op de marktsegmenten handel, productie en dienstverlening. Wereldwijd wordt in 40 landen Jeeves ERP software gebruikt door meer dan 4.200 bedrijven.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]