Jef Van den Bergh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jef Van den Bergh
Jef Van den Bergh
Volledige naam Jef Van den Bergh
Geboren Essen, 5 februari 1973
Kieskring Antwerpen
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij CD&V
Functies
2004 - heden Volksvertegenwoordiger[1]
2007 - heden Gemeenteraadslid Kalmthout
2013 - heden Schepen Kalmthout
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jef Van den Bergh (Essen, 5 februari 1973) is een Belgisch politicus voor CD&V.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van den Bergh studeerde Latijn-wiskunde aan het Klein Seminarie te Hoogstraten. Vervolgens behaalde een licentie politieke wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Van 1996 tot 1999 was hij kabinetsmedewerker van Fons Kockx, gedeputeerde voor de provincie Antwerpen, en van 2000 tot 2004 was hij als wetenschappelijk medewerker actief voor de CD&V-fractie van het Vlaams Parlement.[2]

In 2004 volgde hij Inge Vervotte op in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Bij de verkiezingen van 2007, 2010, 2014 en die van 2019 werd hij herkozen. In de Kamer geldt hij als de CD&V-expert inzake verkeer[3] en specialiseert hij zich rond de thema's NMBS, verkeersveiligheid en mobiliteit met ingediende wetsvoorstellen rond onder andere Onmiddellijke inning bij drugsdelicten en Het verval van het recht op sturen.

Tevens was hij betrokken bij het Kick ASS-plan, een reeks wetsvoorstellen dat focuste op alcoholrecidivisten, snelheidsduivels en strafontlopers in het verkeer[4]. Hij werd in de kamer ondervoorzitter van de commissie Infrastructuur, Verkeer & Overheidsbedrijven, lid van de bijzondere commissie 'Dieselgate' en van de bijzondere commissie voor het Reglement en voor de Hervorming van de parlementaire werkzaamheden. Daarnaast zetelt hij sinds 2007 in het Benelux-parlement, waarvan hij delegatievoorzitter is.

Ten slotte is hij sinds 2007 ook lokaal politiek actief in zijn woonplaats Kalmthout. Eerst als fractievoorzitter in de gemeenteraad en sinds 2013 als schepen. Hij is onder meer bevoegd voor Onderwijs, Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening.

Ook is Van den Bergh bestuurder bij de OVSG[5].

Van den Bergh is gehuwd en vader van twee kinderen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]