Jennifer Tilly

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jennifer Tilly
Jennifer Tilly na haar overwinning in de 2005 WSOP
Jennifer Tilly na haar overwinning in de 2005 WSOP
Bijnaam The Unabombshell
Woonplaats Brits-Columbia, Canada
World Series of Poker
Bracelet(s) 1
Money finishes 12
World Poker Tour
Titels 0
Finaletafels 1
Money finishes 5
European Poker Tour
Titels 0
Finaletafels 0
Money finishes 0
Bijgewerkt t/m 25 juni 2014

Jennifer Tilly (Los Angeles (California), 16 september 1958) is een Amerikaans actrice. Haar oorspronkelijke naam was Jennifer E. Chan. Tilly was de achternaam van haar moeder. Ze is onder meer bekend van haar rollen in de Child's Play-serie. Haar zus, Meg Tilly, is ook actrice.

Persoonlijk leven[bewerken]

Tilly ging naar de Belmont-hogeschool met haar twee zussen, Margaret en Rebecca. Ze is als tiener begonnen met acteren en was genomineerd voor een Academy Award voor de beste actrice.

Tilly trouwde The Simpsons-producer Sam Simon in 1984. In 1991 zijn ze gescheiden. Op dit moment is zij vriendin van professioneel pokerspeler Phil "Unabomber" Laak.

Ze is een fanatiek aanhanger van de homobeweging.[1]

Poker[bewerken]

Op 27 juni 2005 won Tilly tijdens de World Series of Poker een bracelet door het winnen van het 'Ladies' No-Limit Texas Hold 'Em'-toernooi. Daarbij won ze $ 158.625,-. Een paar maanden later, op 1 september, herhaalde ze dit huzarenstukje door ook het 'Ladies Invitational' toernooi te winnen, een onderdeel van de World Poker Tour.

In een televisie-interview verklaarde Tilly dat ze op dit moment in haar carrière meer geïnteresseerd is in poker dan in acteren.[2] Ze won tot en met juni 2014 meer dan $850.000,- in live-toernooien.[3]

Filmografie (selectie)[bewerken]

Externe link[bewerken]