Jeroen Lenssinck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jeroen Lenssinck
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Jeroen Lenssinck
Geboren Utrecht,
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) Kunstenaar
Oriënterende gegevens
Jaren actief 1992-heden
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Jeroen Lenssinck, (Utrecht, 1969) is een Nederlands beeldend kunstenaar uit Krakow. Lenssinck komt uit een familie van kunstenaars. Hij is de zoon van kunstenaar Willem Lenssinck en zijn grootvader was schilder Piet Vermeulen.[1] Kunstenares Lia Laimböck is een halfzus van Jeroen.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Met zijn diploma van het Montessori Lyceum Herman Jordan studeerde Jeroen van 1988 - 1990 Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Van 1990-1993 ging hij naar de Kunstacademie in 's Hertogenbosch.

Kunstenaar[bewerken | brontekst bewerken]

Female driver (2007)

Na veel tekenwerk en schilderen maakt hij sinds 2006 grafiek. Met fotografie bewerkt hij vaak oude materialen. Door meerdere lagen samen te voegen en te veranderen ontstaan verschillende texturen en effecten. Deze grafieken worden daarna via giclée-techniek vermeerderd en bewerkt met oliepastels. De grafieken zijn daardoor steeds anders dan de voorafgaande.[2]

Reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Toen hij begin 1993 naar Polen verhuisde, was het land in een fase van aanpassing aan een kapitalistisch systeem. Reclame en vormgeving waren daar nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Lenssinck werkte er oorspronkelijk als designer en artdirector. Later begon hij er een eigen reclamebureau. Van 2006 tot 2011 gaf hij workshops aan de Universiteit van Katowice.

In 2000 won hij de Grand Prix voor de beste advertentiecampagne op het Kracause Film Festival voor Simplus mobiele telefoons. Datzelfde jaar kreeg hij een bronzen Effie voor de meest effectieve campagne voor datzelfde product. In 2003 won hij nogmaals een bronzen Effie.