Jeroen Pater

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
07-04-2021

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Jeroen Pater
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 9 oktober 1972
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jeroen Pater (Ede, 9 oktober 1972) is een Nederlandse wereldreiziger, voormalig politicus, zanger en acteur.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Pater is geboren in Ede en woont na 46 keer verhuisd te zijn sinds 2019 in Amsterdam. Hij zong en speelde vanaf zijn 14de jarenlang in allerlei bandjes (waaronder Krut en Out of Order) om in 2018, na zijn politieke carrière liedjes te gaan zingen voor het online programma "Met Jeroen op Pad" m.m.v. Boy Scholte.

Verhuizingen en wereldreizen[bewerken | brontekst bewerken]

Pater verhuisde in zijn leven tot zo ver 46 keer. In de eerste 10 jaar van zijn leven woonde hij in Ede, Amsterdam, Barneveld, Leiden, Oegstgeest en Surabaya. In de daaropvolgende tien jaar woonde hij in o.a. IJsselmuiden, Hilversum, Sudbury (Suffolk), Naarden, Baarn, Laren en Amersfoort. Hierna heeft Pater nog gewoond in o.a Ottawa, Nieuwegein en Utrecht. In sommige steden heeft Pater meerdere keren op verschillende adressen gewoond. Momenteel woont hij weer in Amsterdam. Tussen 1972 en 2021 heeft Pater 33% van alle landen van de wereld bezocht.

Cultuur en Media[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf zijn veertiende jaar speelde Pater in verschillende bandjes en verscheen regelmatig op radio en tv. Met Krut, zijn eerste band, speelde hij o.a. een Nederlandse bewerking van de hit Gimme Hope Joanna van Eddy Grant bij het KRO radioprogramma Het Weeshuis van de Hits met Peter van Bruggen. Later speelde hij in onder andere Out of Order, een viermans-formatie uit Hilversum en zong hij samen met Niels Landstra vanuit Amersfoort maar ook op hun reizen samen onder begeleiding van alleen een akoestische gitaar en mondharmonica Nederlandstalige en Engelstalige nummers. In film en televisie acteerde Pater in o.a.: Baantjer, Mindhunters, Resistance, Spangen en verschillende tv-reclames. Op latere leeftijd had Pater zijn eigen serie op YouTube, Met Jeroen op Pad, waar hij samen met Boy Scholte filmpjes maakte en liedjes zong n.a.v. de actuele politiek in de Gemeente Hilversum[1][2].

Politiek[bewerken | brontekst bewerken]

Al in de jaren '70 was Pater in de linkse politiek actief, samen met zijn ouders en ook na zijn terugkeer uit Indonesië liep hij o.a. mee in demonstraties tegen de apartheid in Zuid Afrika en tegen nucleaire wapens. Ook protesteerde hij tegen o.a. racisme en fascisme. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond hij op de lijst voor lokale partij Hart voor Hilversum dat bij de uitlagen de grootse partij van Hilversum werd. Pater ging als commissielid aan de slag maar besloot na een half jaar uit de partij te stappen[3][4] en buitenparlementaire politiek te gaan voeren via o.a. Social Media[5].

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Pater is tweemaal getrouwd geweest en is de vader van 1 dochter uit zijn tweede huwelijk.