Jeroen van der Veer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeroen van der Veer
Jeroen van der Veer (2015).jpg
Persoonlijke informatie
Geboren 27 oktober 1947
Geboorteplaats Utrecht
Opleiding Technische Universiteit Delft
Positie voorzitter Raad van Commissarissen Philips, ING Groep
Portaal  Portaalicoon   Economie

Jeroen van der Veer (Utrecht, 27 oktober 1947) is een Nederlands topfunctionaris, die tot en met 2013 diverse functies bekleedde bij Shell.

Carrière[bewerken]

Van der Veer rondde in 1971 een studie werktuigbouwkunde in Delft af bij professor Jan in 't Veld, waar hij een jaar studentenassistent was onder Pierre Malotaux. In 1976 - toen hij al bij Shell werkte - rondde hij nog een studie economie af in Rotterdam.[1]

Sinds 1971 werkt Van der Veer bij Shell. Hij heeft verschillende functies gehad in raffinage en marketing in Nederland, Curaçao en het Verenigd Koninkrijk. Hij was coördinator van de regio sub-Sahara en directeur van Shell Nederland met verantwoordelijkheid voor de raffinage en chemische processen bij Shell Pernis. Hij was vanaf 2000 president-directeur, CEO en niet-uitvoerend bestuurder bij Shell. Die laatste functie bekleedde hij ook bij Unilever. In 2013 nam hij afscheid van Shell.

In 2009 werd hij commissaris bij Philips; hij volgde Jan-Michiel Hessels op als voorzitter van de Raad van Commissarissen.[2] Ook is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de ING Groep.

Wetenswaardigheden[bewerken]

  • Zie ook Halbe Zijlstra in verband met diens aftreden als minister van Buitenlandse Zaken op 13 februari 2018.
  • In 2000 nam Van der Veer deel aan de Bilderbergconferentie in het Château Du Lac Hôtel te Genval, Brussel.
  • In 1997 voltooide hij als toerrijder de Elfstedentocht. In 2009 werd hij hierover geïnterviewd door Mart Smeets, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Vereniging de Friesche Elf Steden.

Externe links[bewerken]