Jesse Segers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-10-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Jesse Segers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum 1979
Nationaliteit Vlag van België België
Werkzaamheden
Vakgebied Leiderschap
Universiteit Universiteit van Antwerpen
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Jesse Segers (1979) is een Belgisch organisatiekundige, hoogleraar leiderschap aan de Universiteit van Antwerpen, en rector aan het Sioo.[1][2] Hij doet onderzoek en doceert op de gebieden leiderschap, loopbanen, training & ontwikkeling en e-HRM, en heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van leiderschap.[3] In 2017 is hij in het dagblad De Morgen getypeerd als "een van de absolute leiderschapsexperts van ons land."[4]

Biografie[bewerken]

Segers studeerde van 1999 tot 2003 aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was begon met de psychologie en studeerde summa cum laude af in Arbeids- en organisatiepsychologie. Na een verdere opleiding gestalttherapie aan het Instituut Voor Communicatie (IVC) van 2006 tot 2008, deed hij vanaf 2006 ook promotieonderzoek aan de Universiteit van Antwerpen. in 2011 promoveerde hij hier op het proefschrift, getiteld Exploring "new Career" Models and Coaching.

Van 2002 tot 2005 werkte Seger bij de financiële instelling SWIFT, waar hij na een stage projectmatig onderzoek deed in humanresourcesmanagement. Hierna werkt hij nog een jaar voor een onderzoeks- en adviesbureau SHL Belgium, tegenwoordig deel van Gartner. Na vier jaar van diverse humanresourcesprojecten in deze twee internationale bedrijven begon hij als wetenschappelijk medewerker in de Universiteit van Antwerpen.[5]

Na zijn promotie in 2011 ging Seger aan de Universiteit van Antwerpen verder als postdoctoraal onderzoeker en docent, en in 2014 volgde de benoeming tot hoogleraar leiderschap. Vanaf 2012 was hij ook assistent decaan van het masterprogramma, en sinds 2014 ook assistent decaan van het onderwijs. In 2014 begon hij ook als docent bij het Sioo, waar hij in 2018 ook aangesteld werd als rector.

Publicaties, een selectie[bewerken]

Boeken[bewerken]

  • Jesse Segers, Exploring "new Career" Models and Coaching, 2011.
  • Koen Marichal, ‎Jesse Segers. De leider in de spiegel: 19 inzichten in leiderschap. Acco Uitgeverij, 2013.
  • Koen Marichal, ‎Jesse Segers. 19 challenging thoughts about leadership, Acco Uitgeverij, 2013.
  • Jesse Segers, De kleren van de leider, Pelckmans Pro, 2017.

Artikelen, een selectie[bewerken]

  • Segers, Jesse, et al. "Protean and boundaryless careers: A study on potential motivators." Journal of Vocational Behavior 73.2 (2008): 212-230.
  • Segers, Jesse, et al. "Structuring and understanding the coaching industry: The coaching cube." Academy of Management Learning & Education 10.2 (2011): 204-221.
  • Inceoglu, Ilke, Jesse Segers, and Dave Bartram. "Age‐related differences in work motivation." Journal of Occupational and Organizational Psychology 85.2 (2012): 300-329.

Externe links[bewerken]