Jesus (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jesus
Regie Peter Sykes
John Kirsh
Producent John B. Heyman
Hoofdrollen Brian Deacon
Rivka Neumann
Yosef Shiloach
Muziek Nachium Heiman
Distributie Wereldwijd
Warner Bros
Dvd/Video:
Inspirational Films
Première Verenigde Staten: 1979
Genre Docudrama
Speelduur 84 min / 120 min
Taal Engels (vertaald in 970 verschillende talen)
Land USA
Budget $ 6 miljoen
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Een bioscoopvertoning van de film Jesus

De film Jesus is een docudrama, gebaseerd op het verhaal van Jezus zoals de evangelist Lucas dat overleverde.

Verhaal achter de film[bewerken | brontekst bewerken]

In 1979 produceerde John Heyman in samenwerking met Campus Crusade for Christ deze film. In het begin is de film gedistribueerd door Warner Brothers. De film is, doordat deze veel wordt gebruikt door zendelingen in derdewereldlanden, voor veel mensen in die landen de eerste film die zij ooit te zien kregen.

De visie achter dit project kwam van Bill Bright, de oprichter van Campus Crusade for Christ. In 1950 droomde hij van een Bijbels betrouwbare film over het leven van Jezus Christus die vervolgens in alle beschikbare talen zou kunnen worden vertaald. In de herfst van 1979 was de film voor het eerst te zien in 2000 Amerikaanse bioscopen.

Jesus-filmproject[bewerken | brontekst bewerken]

Het doel van het Jesus-filmproject is om de film voor alle mensen ter wereld toegankelijk te maken, ongeacht hun taal of leefsituatie. De film is inmiddels uitgebracht in ruim 950 verschillende talen en kan hierdoor op grote schaal worden gebruikt om mensen in hun eigen taal in aanraking te laten komen met het verhaal over Jezus.

Opnamen[bewerken | brontekst bewerken]

Alle opnamen van de film werden gemaakt in het land en op de plaatsen waar Jezus werkte en leefde. Meer dan 5.000 figuranten werkten mee aan deze productie.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

De oorspronkelijke film van 120 minuten lang is eind jaren negentig opnieuw uitgebracht in een kortere versie van 84 minuten. Deze laatste versie is via iTunes beschikbaar als VODcast.

In 2003 werd een kinderversie uitgebracht onder de titel The Story of Jesus for Children. Voor deze versie zijn nieuwe scènes gefilmd van de kinderen Benjamin, Caleb, Sarah, Leah en Nathan. In het verhaal kijk je door hun ogen en vanuit hun belevingswereld naar het leven van Jezus.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]