Jewel Carmen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jewel Carmen
Jewel Carmen in 1918
Algemene informatie
Geboortenaam Florence Lavina Quick
Geboren Portland, 13 juli 1897
Overleden San Diego, 4 maart 1984
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Pseudoniem Janet Carmen, Evelyn Quick, Florence La Vinci
Jaren actief 1912-1926
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jewel Carmen (13 juli 1897 - 4 maart 1984), geboren als Florence Lavina Quick, was een Amerikaans actrice. Carmens carrière duurde niet lang, maar door haar opmerkelijke privéleven kreeg ze veel publiciteit.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Toen ze pas net van school was, deed Carmen een screen test bij een studio in 1913. Ze kreeg rollen in films en werd opgemerkt door Mack Sennett. Ze was vaak tegenover Douglas Fairbanks in films te zien en werkte bij Fox Film Corporation. Pas toen ze bij deze studio begon te werken, veranderde Carmen haar naam in Jewel Carmen. Hiervoor was ze bekend als Evelyn Quick. Ze speelde in een reeks films. Zo was ze te zien in Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages en The Half-Breed (beide uit 1916).

Carmen ging in 1918 met vakantie toen ze trouwde met regisseur Roland West. In 1921 kwam ze terug om in een film van haar man te spelen. Ze maakte dat jaar nog meer films, was in 1923 te zien in You Can't Get Away with It en kwam in 1926 terug voor The Bat. Hierna ging Carmen met pensioen.

In 1935 kreeg Carmen opnieuw veel aandacht toen haar man verdacht werd als de man die Thelma Todd vermoordde. Niet veel later scheidde ze van West. Vervolgens verliet ze Hollywood. Ze is nooit meer teruggekomen en stierf in 1984.