Jill Biden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jill Biden
Jill Tracy Jacobs Biden (2012)
Jill Tracy Jacobs Biden (2012)
Geboren 5 juni 1951
Wilmington (Delaware)
Politieke partij Democratische Partij
Partner Joe Biden
Beroep Lerares
Religie Rooms-katholicisme
Handtekening Handtekening
Second Lady van de Verenigde Staten
Aangetreden 20 januari 2009
Einde termijn 20 januari 2017
Voorganger Lynne Cheney
Opvolger Karen Pence
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jill Tracy Jacobs (Wilmington (Delaware), 5 juni 1951) is de echtgenote van de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden. Ze was van 2009 tot 2017 de Second Lady van de Verenigde Staten.

Zij is de oudste van vijf dochters van de bankier Donald C. Jacobs en Bonny Jean Jacobs. In 1970 trouwde ze met Bill Stevenson. Ze studeerde aan de Universiteit van Pennsylvania toen zij in 1975 Joe Biden, op dat moment senator voor de staat Delaware, weduwnaar en vader van twee zoons, leerde kennen. Zij scheidde van haar echtgenoot en trouwde in 1977 met Joe Biden. Zij kregen samen een dochter: Ashley Biden. Jill Biden behaalde een MA in Engels aan de Villanova Universiteit en heeft jarenlang Engels gedoceerd aan verschillende scholen. In 2007 behaalde ze een doctoraat aan de Universiteit van Delaware.

Sinds 1993 leidt zij een stichting - de Biden Breast Health Initiative - die zich ten doel stelt meisjes en jonge vrouwen voor te lichten over het belang van vroege diagnostiek van borstkanker. Als vrouw van de vicepresident bleef zij zich hiermee bezighouden alsmede met promoten van Community Colleges en het vergroten van de bekendheid van het Amerikaanse publiek met de offers die worden gebracht door families die kinderen hebben die dienen in het Amerikaanse leger.